Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında, kadına yönelik şiddete karşı Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen, “Turuncu Günler” aktivizm kampanyasına, Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu (MAMYO)’nda gerçekleştirdiği “Kadına Şiddeti Konuşuyoruz” söyleşisiyle başladı.
MAMYO öğrencileri ile Mahmudiye Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden kız ve erkek öğrencilerin birlikte katıldığı etkinlikte hoşgeldiniz konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, özellikle Mahmudiye’li gençlerle böyle bir farkındalık çalışması yapıyor olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.
ESOGÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Figen Çalışkan ise, öğrencilere 25 Kasım ve Turuncu Etkinlerin anlamı ve içeriği hakkında kısa bir açıklama yaptı.
Söyleşiyi gerçekleştiren ESOGÜ öğretim üyesi Doç. Dr. İnci Parlaktuna, öğrencilere toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında bilgi verdi. Kadın-erkek arasındaki eşitsiz durumlara gündelik hayattan örnekler veren Doç. Dr. Parlaktuna, kadına yönelik şiddetin boyutları hakkında da öğrencileri bilgilendirdi.
Etkinlik, söyleşinin ardından tüm katılımcıların ata binmeleri ve at üzerinde “Kadına Şiddete Son!” mesajı vermeleriyle son buldu. 16 gün boyunca sürecek etkinliklerin haber, duyuru ve fotoğrafları üniversitenin resmi sosyal medya hesaplarından (facebook/esoguweb, twitter/esoguweb, #kadınasiddeteson, #esoguburada) takip edilebileceği belirtildi.
Editör: TE Bilişim