Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nde yürütülmekte olan Zihin Engellilere Resim-İş Öğretimi dersi kapsamında bölüm öğrenci ve öğretim elemanları tarafından “2. Geleneksel Engelsiz Düşler Resim Şenliği” gerçekleşti.
ESOGÜ Spor Salonu’nda gerçekleşen şenlikle ilgili yapılan açıklamada, etkinliğin amacının öncelikle Zihin Engellilere Resim-İş Öğretimi dersini alan öğretmen adaylarının, derste öğrendikleri teorik bilgileri pratik olarak da uygulayıp deneyim kazanmalarının ve öğrendiklerinin kalıcı olmasının sağlanması olduğu ifade edildi. Açıklamada, diğer önemli amaçların ise özel gereksinimi olan öğrencilerle normal gelişim gösteren öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak, okullarda ve toplumda özel eğitim ve engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak ve özel gereksinimli öğrencilere keyifli ve farklı bir gün yaşatmak olduğu belirtildi.
Şenliğin açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan, öğretmen adaylarının daha iyi yetişmesine katkı sağlayan böyle etkinliklere büyük önem verdiklerini kaydetti.
ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. Bahaddin Acat ise özel gereksinimi olan çocuklarımız için hepimizin bir şeyler yapması gerektiğini belirtti ve ESOGÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nün de kurulduğu günden bu yana bu sorumluluğun farkında olarak büyük bir gayret gösterdiğini söyledi. Özel gereksinimi olan çocukların sanatla kendilerini ifade etmesine fırsat verilmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, böyle etkinliklerin yeteneklerinin bilincine varmış nitelikli öğretmenler yetiştirilmesi açısından da ayrıca önemli olduğunu kaydetti.
Editör: TE Bilişim