Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin temel eğitimlerini sergiledikleri “Temel Mutfak Teknikleri Uygulama Sınavı” gerçekleştirildi. Öğrencilerin yaptıkları çalışmaları değerlendirildiği programın jürisinde; Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uysal Ağaoğlu, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İnci Oya Coşkun, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Yılmaz, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebru Zencir ve Fakülte Sekreteri Emine Emel Ünal yer aldı.

Sekiz öğrencinin üçer çeşit yemek türünü sunduğu uygulama sınavında jüri üyeleri yaptıkları değerlendirmelerde yemeğin görünüşü, yemeği sunumu, lezzeti, özgünlüğü ve birbirleriyle olan uyumu gibi kriterleri göz önünde bulundurdu. Önceden belirlenen yemek sırasıyla sunumlarını gerçekleştiren sekiz öğrencinin çalışmaları jüri üyeleri tarafından puanlandırıldı. Bu uygulamayla hem öğrencilerin tecrübe kazanmasını hem de kendi hazırladıkları menülerini anlatabilmelerine ortam sağlamayı amaçlayan fakülte yetkilileri, hazırlanan jüri ortamında bir simülasyon ortamı yaratmaya çalıştılar.

Yapılan sunumların ve değerlendirmelerin ardından katılımcı jüri üyeleri yine Turizm Fakültesi’nde verilmekte olan “Hamur Şekillendirme Yöntemleri” dersinin final sınavını ziyaret ederek yapılan çalışmaları incelediler.

Editör: TE Bilişim