Prof. Dr. Ender Suvacı,  gelişmiş bir ülke olmak için ülkelerin kendi teknolojilerini üretmelerinin önemine dikkat çekti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) ile Anadolu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’ni (ARİNKOM TTO) bir araya getiren “Eskişehir TTO’ları Buluşma ve Tanıtım Toplantısı” ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

TEK TİPLEŞME

Toplantının açılışında konuşan ETTOM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Çabuk, ESOGÜ ve Anadolu Üniversitesi’nin karşılıklı olarak birbirlerinin en önemli paydaşı olduğunu belirtirken, iki üniversitenin TTO’ları arasındaki işbirliğinin sanayiye yansımalarının görülmeye başlandığını ifade etti. Farklı dinamiklere sahip TTO’ların varlığının önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Çabuk, tek tipleşme olmaması gereğine de işaret etti.

BİLGİLER SANAYİYE TAŞINMALI

ARİNKOM TTO Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ender Suvacı, gelişmiş bir ülke olmak için girişimcilik ve inovasyona bağlı bir ekonomi kurmak gerektiğini, bunun da bilgi temelli çalışmalarla ülkelerin kendi teknolojilerini üretmeleriyle mümkün olabileceğini ifade etti. Bu doğrultuda üniversitede üretilen bilgilerin sanayiye taşınması suretiyle değer yaratılmasının gereğine işaret eden Prof. Dr. Ender Suvacı, işte bu süreçte de TTO’ların kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ender Suvacı, ARİKOM TTO ile ETTOM’un paralel faaliyetler yürütmesinin gereğine ve önemine de vurgu yaptı.


Açılış konuşmalarının ardından ARİKOM TTO ve ETTOM’u detaylı olarak tanıtan sunumlar yapıldı. Eskişehir TTO’ları Buluşma ve Tanıtım Toplantısı, değerlendirme paneliyle sona erdi.           

             

                                                                                                           

 

Editör: TE Bilişim