(AÜHM) Anadolu Üniversitesi Girişimcilik Kulübü ile Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) tarafından 4’üncüsü düzenlenen “Girişimcilik Baharı” başlıklı konferans, 30 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2009’da, 3 oturum şeklinde düzenlenen etkinlik kapsamında Girişimcilik Kulübü tarafından disiplinlerden misafirler ağırlandı.
Konferansın “Kurumsal Girişimcilik” konulu ilk oturumuna ARİNKOM TTO Teknoloji Transfer Grup Yöneticisi Orkun Başkan, Sarar İnsan Kaynakları Direktörü Derya Altuntaş, Academy Kurucusu Serkan Emir, e.bebek.com kurucusu Halil Erdoğmuş ve Garanti Bankası İnsan Kaynakları Direktörü Özge Barutçu katıldı. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyelerinden Girişimcilik Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Nurcan Turan da konferansta öğrencilerini yalnız bırakmadı.
Oturumun ilk konuşmacısı ARİNKOM TTO Teknoloji Transfer Grup Yöneticisi Orkun Başkan, ülkelerin gelişmişlik seviyelerini koruyabilmeleri ve rekabet edebilmeleri açısından girişimciliğin vazgeçilmez bir öğe olduğunu belirtti. Orkun Başkan ayrıca günümüzde sadece gelenekselleşmiş sektörlerin ve büyük firmaların olduğunu, ülkelerin eskisi kadar başarılı olmadığını ifade etti. Bu durumun farkına varan, özellikle Avrupa Birliği ülkelerinin pek çok tedbir aldığını vurgulayan Başkan, Türkiye’de de benzer pek çok strateji ve hedef belirlendiğini dile getirdi. Orkun Başkan, Anadolu Üniversitesi’nde girişimcilik adına yapılan çalışmaları sıralayarak, ARİNKOM TTO ve Girişimcilik Kulübü iş birliğinin hem girişimcilik kültürünü yaygınlaştırdığını hem de girişimcilik hedefinde olan kişilere ortam sağlayarak ileride yaşayacakları deneyimlere katkı sağladığını ifade etti.
“Sıradışı Girişimcilik” başlıklı ikinci oturumda ise Code of Tech Kurucusu Cihan Nalbant, Meethosphere Kurucusu Gökhan Karagöz, Güzellik Bloggerı Melodi Elbirliler, Fırınımdan Ekmekler Kurucusu Murat Demirtaş ve Avrupa Gençlik Otobüsü yürütücülerinden Halit Küçükarslan deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Bal Pictures, Minimini Design Kurucusu Seval Yılmaz, İpekhanımın Çiftliği Kurucusu Pınar Kaptancıoğlu, OrganicEra/Organikturk.com Kurucusu Nur Beğen, TEMA üyelerinden Kenan Kahya, İPED Uluslararası Proje ve Eğitim Direktörlüğü Kurucusu Rahim Aladağ ise konferansın son oturumunda “Sosyal Girişimcilik” üzerine konuştu.  
Editör: TE Bilişim