Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, geleceği aydınlatmak üzere Mehmek Akif İnan ve 14 arkadaşı tarafından kurulan Eğitim Bir Sen’in; hak, adalet, barış, emek ve özgürlük mücadelesinde 25 yılı geride bıraktığını söyledi.
Eğitim Bir Sen’in emekle safhasını henüz atlatmadan 28 Şubat süreci ile karşı karşıya kaldığını vurgulayan Karaman, “Eğitim-Bir-Sen’in tarihi bir dönem sayılacak çeyrek yüzyıllık mücadele geçmişi, Türkiye’nin karanlıklardan aydınlığa, darbe dönemlerinden demokrasiye, geri kalmışlıktan ilerlemeye geçiş tarihi; ülkemizin yaşadığı siyasal ve toplumsal dalgalanmalar karşısında ilkeli, tutarlı, kararlı, atak bir tavrın ve özünü hiç kaybetmeden vatanın ve milletin menfaatini sürekli önceleyen bir mücadelenin destanıdır” dedi.
Türkiye’nin her demokratik kazanımdan mutlaka Eğitim Bir Sen’in teri, payı ve imzası olduğunu vurgulayan Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman şunları söyledi:
“Türkiye’nin her demokratik kazanımında mutlaka Eğitim-Bir-Sen’in teri, payı ve imzası vardır. Eğitim-Bir-Sen, uluslararası kirli, karanlık odakların içerideki işbirlikçileri ile tezgâhladıkları ihanetlere karşı haklı olmanın verdiği güç ve cesaretle durmuş; 28 Şubat, 27 Nisan, 17-25 Aralık, 15 Temmuz gibi, millete karşı yapılan her türlü gayrimeşru ve hain girişimde, ‘hâkimiyet milletindir’ diyerek meydanlara çıkmış, haksızlıkların karşısında, mağdur ve mazlumların yanında yer almış; ırkına, diline, dinine, rengine bakmadan dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan mezalime gereken tepkiyi göstermiştir.
Sendikal zeminin güçlendirilmesi mücadelesinin öncüsü olan Eğitim-Bir-Sen, sendikacılığı toplu görüşmeli, yaptırımsız sendikacılıktan, toplu sözleşmeli ve atılan imzanın gereğinin yapılmasının zaruri olduğu sendikacılığa taşımıştır. Eğitim-Bir-Sen’in ve Memur-Sen’in temsil ettiği toplu sözleşmelerde kamu görevlileri en önemli kazanımları elde etmiştir.
Eğitim-Bir-Sen, emek mücadelesinin ve sürdürülebilir adil paylaşımın; insan haklarını esas alan siyasal sistemle sağlanacağı bilinciyle, kişileri kutsallaştıran, klişeleri hukuk normlarının yerine koyan anlayışı reddederek, örgütlü gücüyle tam demokrasiye geçiş, hukuk devletini güçlendirme ve tam anlamıyla tesis etme çabalarında hem öncülük etmiş hem de paydaşlık yapmıştır, yapmaya da devam etmektedir.
Eğitim-Bir-Sen, 25 yıldır, hakkın, adaletin, barışın, emeğin ve özgürlüklerin mücadelesini vermiştir, bundan sonra da bu uğurda mücadelesini sürdürecektir.
‘Vefa’ya önem veren Eğitim-Bir-Sen olarak, 25. yaşımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşarken, başta kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan, kurucu üyelerimizden Şükrü Gökdemir ve Genel Yönetim Kurulu üyelerimizden Erol Battal başta olmak üzere, ahirete irtihal eden öncülerimizi rahmetle anıyor; bayrağı Mehmet Akif İnan’dan devralarak bizlere ulaştıran genel başkanlarımız Niyazi Yavuz ve Ahmet Gündoğdu’ya, sendikamızın her kademesinde görev yapmış bütün başkan, temsilci ve üyelerimize; emek, ömür ve gönül veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz.”
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim