AÜHM- Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü, dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından biri olan “iF Design Ödülleri 2015 Yarışması”nda “Ürün Tasarımı Ödülü”ne layık görüldü.

 

Uluslararası alanda bağımsız bir organizasyon olan “International Forum (iF) of Design” tarafından her yıl düzenlenen yarışmaya, Ürün Tasarımı Kategorisi’nde Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden Arş. Gör. Barış Derviş ile misafir öğretim elemanı ve aynı zamanda özel bir firmada Makine Mühendisi olan Ahmet Yalçınkaya katıldı.

 

Her sene ortalama 50 ülkenin katıldığı yarışma, dünyanın en ünlü marka ve tasarımcılarını buluşturması açısından önem taşıyor. Bu yıl da 20 bin başvurunun olduğu “iF Design Ödülleri 2015 Yarışması”na Arş. Gör. Barış Derviş ve Ahmet Yalçınkaya, davlumbaz tasarımı çalışmalarının prototipini göndererek katıldı.

 

Ürün Tasarım Ödülü’ne layık görüldüklerini duyunca çok sevindiklerini belirten Arş. Gör. Derviş, çalışmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Çalışmamız bir davlumbaz. Aslında kullanıcı deneyimi yaratmak amacıyla tasarladık. Diğer davlumbazlardan oldukça farklı ve gelecekçi bir forma sahip olan ürün, gövdesindeki hareket sensörünün aktif edilmesiyle açılıyor. Açılırken motordan çıkan bir ses tasarladık. Gövde açıldıktan sonra ışığı yanıyor. Günümüzde davlumbaz, aynı zamanda mutfakta aydınlatma olarak da kullanılmaya başlandı. Burada hem temassız bir kullanım sunuyor hem de ses ve ışık tasarımıyla ürünün mutfakta yarattığı gizem havasını güçlendiriyoruz. Kullanıcıların mutfağının ambiyansını tamamen değiştiren bir ürün. Üründe malzeme olarak yüksek kalitede kompozit kullandık. Motoru da yeni nesil çevreci bir motor ve her özelliğiyle rakiplerinden çok farklı.”

 

Yarışmanın ödül töreni, 27 Şubat Cuma günü Almanya’nın Münih şehrinde BMW Binası’nda düzenlenecek.

 

Anıl Aksoy 

Editör: TE Bilişim