Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Muammer Karaman, Beylikova ilçesinde, 19 Haziran İmam Hatip ortaokulunda yaşananlar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Konuyla ilgili Valilik tarafından görevinde uzaklaştırılan ve olayla ilgili adı geçen okul müdürünü savunan Muammer Karaman, olayı, ilçeye İmam Hatip okulunun gelmesini isteyenler ile paralel basının işi olduğunu öne sürdü.

Beylikova’daki olayın iğrenç bir komplo ve şantaja dönüştüğünü belirten Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Muammer Karaman, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Biz her türlü şiddete karşıyız, hiçbir şeyde şiddetin yanında olmadık. İddia edilen gibi şiddet olmamıştır. Çirkin iddia ve iftiradır. Öğrenciler için alınan raporlar tetkik edilecektir. Bu olay okulda mı dışarıda mı yapıldı? Öğrencilerden birisinin dişi kırıldığı söyleniyor ama öğrencinin yüzünde herhangi bir iz yok” dedi.

Sahte bir maille  bu olayın başlatıldığını vurgulayan Karaman olayla ilgili şunları söyledi:

“İddialar var. Pet şişe iğrenç bir olay. Olay iddiaya göre  10 Mart tarihinde gerçekleştirilmiş. 23 Mart’ta kadar şikayet yok, öğrencilerden yok. Her nasılsa alınan akıl üzerine sahte mail ile okul müdürü linç kampanyasına dönüştürüldü. Okul müdürü araştırma görevlisi, donanımlı, beyefendi bir insan. Ayrıca bırakın şiddeti, yüzüne küfür etsen, ‘yaptığınız ayıp lütfen küfür etmeyin’ diyebilecek kadar bir insan.

Şiddet diye bir olay yok. Aslında perde arkasında İmam Hatip Ortaokulu açılmasından rahatsız bir çevre ile paralel yapı ve basın. Öğrencilerin İmam Hatipleri ilgisini engellemek   amaçlı bir çalışma yapmışlardır. Öğrencilerin dilekçeleri bir öğretmen tarafından sınıfta yazılmıştır.  
Bu konuyu öğrenen okul müdürü öğrencilerin dilekçenin doğru yazılmasını istemiş ve bu dilekçeleri kendisi vermiş, hatta kendisini ihbar etmiştir. Çünkü böyle bir olay yok. Gerçek ortaya çıksın diye.

İlçe Milli Eğitim müdürü ve okul müdürü sıkıntıya girsin diye yapılmıştır. Okul müdürümüzü polis gece evinden almıştır. Beylikova emniyet müdürlüğünde nezarette kalmış, ancak ikindi de ifadesi alınmıştır. Polisin eve gelip almasına gerek yoktu, okul müdürü çağrılsaydı gelip ifade verirdi. Okul müdürünün hasta ve yaşlı anne ve babası var. Bu iddiayı gündeme getirenler pet şişesi iddiasını atanların demek ki böyle bir fantezileri vardı"

 

Editör: TE Bilişim