Önder Temel Lisesi Rehber Öğretmeni Tuğçe Anlatıcı, lise hayatının ilk yılının öğrencinin geleceği için büyük önem taşıdığını söyledi.
 
9’uncu sınıf öğrencilerinde adaptasyon sürecinin önemine vurgu yapan Anlatıcı, lise eğitimine yeni başlayan öğrencilerin lise hayatına alışma süreçlerinin başarıda etkili olduğunu kaydetti. Anlatıcı, şunları söyledi: “İlk 2-3 haftayı liseye yeni başlayan öğrencilerimiz için oryantasyon haftası olarak geçiyoruz. Onlara okulu tanıtarak, nerede ne var, hangi öğretmene nasıl ulaşabilirler, benimle nasıl diyalog kurabilirler, hangi konuları konuşabilirler bunları anlatıyoruz. Her türlü eksiklerinde, ihtiyaç duydukları her konuda bize gelmeleri ile ilgili onları bilgilendiriyoruz. Veli görüşmeleri yapıyoruz. Öğrencilerle bireysel görüşmelerimizde kendilerini anlatmalarını sağlıyoruz.”
 
HER ÖĞRENCİYE ÖZEL İLGİ
 
Liseye yeni başlayan öğrencilere yönelik rehberlik çalışmaları hakkında da bilgi veren Anlatıcı, şöyle konuştu: “Okulun ilk günlerinde öğrencilerin beklentilerinin ne kadarını karşılayabiliriz diye öğrenmeye çalışıyoruz. 9’uncu sınıf öğrencileri ile birebir görüşmeler yaparak, onların rahat bir ortamda olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Öğretmenleri ile diyaloglarını geliştirmek adına onlarla da birebir görüştürüyoruz. Derste bir sorunu var mı gibi değerlendirmeler yapıyoruz. Öğretmenleri ile diyaloglarını geliştirmek adına öğretmenlerle de birebir görüştürüyoruz.”
 
VELİLER DE BİLGİLENDİRİLİYOR
 
Çocukları liseye başlayan velilere yönelik rehberlik çalışmaları yaptıklarını aktaran  Önder Temel Lisesi Rehber Öğretmeni Tuğçe Anlatıcı  sözlerini şöyle sürdürdü: “Velilerimize yönelik ayrı bir oryantasyon programı yapıyoruz. Çocuklarını bu yıl neler bekliyor onu anlatıyoruz. Liseye başlayan çocuklar, TEOG sürecinden, sınav stresinden çıkmış olarak geliyorlar. Bunun 9’uncu sınıfta vereceği rahatlığı boşlama olarak değerlendirmemeleri konusunda velileri uyarıyoruz. Evde düzenlerini kurmalarını, belirli saatlerde ders başına oturup, belirli saatlerde uyumaları gerektiğini anlatıyoruz. 9’uncu sınıf öğrencileri ile birebir görüşmeler yaparak onların rahat bir ortamda olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.”


 
 
 
 
Editör: TE Bilişim