YGS, LYS ve KPSS sınavlarında adayların hem en çok zorlandığı hem de iyi bir puanla rakiplerine büyük fark elde ettiği bir alan matematik… Fakat matematik aynı zamanda eğitim sisteminin de etkisiyle ilkokuldan başlayarak belki de birçok kişinin korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Kursların ve etüt merkezlerinin matematiği öğretme konusunda yetersiz kalabildiği günümüzde, Perelman Matematik Dünyası, sadece matematik alanında eğitim verme hedefiyle yola çıktı. Klasik etüt merkezi konseptinin aksine Home Office şeklinde öğrencilerin kendilerini evlerinde hissedecekleri bir ortamda eğitimlere başlayacak olan Perelman Matematik Dünyası, YGS LYS ve KPSS alan sınavına yönelik matematik eğitimi verecek ve matematiği sevdirecek.  
Kızılcıklı’da açılan Perelman Matematik Dünyası eğitimden memnun kalınmazsa anında para iade garantisi veriyor.
 Biz de matematik alanında TÜBİTAK projelerinde yer almış, yine bu alanda doktorasını sürdüren Perelman Matematik Dünyası Kurucusu Dersim Kaya ile matematik homeoffice’inin işleyişini, ders tekniklerini ve mevcut kurslardan farkını konuştuk.
“ÖĞRETMENLER ANLATMADIKLARI KAVRAMLARI SORUYORLAR”
Türkiye’de matematik eğitiminin ciddi bir sorun olduğunu dile getiren Kaya, “Bunu OECD sıralamalarında görebiliyoruz. Bunun en önemli nedeni de öğretmenlerin matematiğe yaklaşımı. Çünkü öğretmenler matematiği anlatırken tanımlamadıkları kavramları kullanıyorlar. Yani öğrenciyi henüz o kavramla tanıştırmadan sordukları sorular içerisinde öğrencileri sınıyorlar. Öğrenci o kavramlara yabancı olduğu için ne problemi kavrayabiliyor ne de çözümüne dair bir fikir sahibi olabiliyor. Ben de kendimce bu eksikliği gidermek için böyle bir yer açmaya karar verdim” dedi.
DÖRT İŞLMEDEN BAŞLANACAK…
Bir matematik probleminin nasıl çözüleceğinin anlatılmasının çok önemli olduğunun altını çizen Kaya, “Bunun belli adımları vardır.  Matematikte TÜBİTAK projelerinde yer almış olma ve yaptığım doktora nedeniyle bu derse bakışım bir öğretmenden çok farklı, yani kavramlar arasındaki geçişi, bir öğretmenden daha iyi okuyabiliyoruz. Burada en önemli nokta şu; bir kavram ne kadar basit olursa olsun hiçbir kavramı tanımlamadan kullanmayacağım. Özellikle YGS, LYS dersinde ilk konum, matematikte bir problem nasıl çözülür, ikincisi dört işlem olacak. Yani dört işlemden başlayıp YGS, LYS matematiğini bütün yönleriyle sevdirerekanlatacağız” şeklinde konuştu.

“SADECE MATEMATİK ÖĞRETECEĞİZ”
Matematik dünyası olarak diğer kurs merkezlerinden en önemli farklarının sadece matematik ve geometriyi öğretecek olmaları olduğunu söyleyen Kaya, “Öğrenci genel olarak Türkçeyi, coğrafyayı ya da biyolojiyi kendisinin halledebildiğini ama iş matematiğe geldiğinde yardım almadan yapamadığını söylüyor. Öğrenciler bu diğer dersleri yapabildiği halde bir etüt merkezine gidip korkunç paralar harcasa dahi yalnızca matematik dersi almak istiyorum diyemiyor. Bu nedenle biz sadece matematik ve geometride eksiklikleri olan insanlar için bu kursu açtık. Yine sınıflarımız 12 kişilik ve kursumuz homeoffice şeklinde olduğu için öğrencilerin kendilerini evde hissedeceği bir yer gibi olacak” diye konuştu.
TEK KİTAP YOK
Ders işleme tekniklerinin de klasik kurslardan farklı olacağını ifade eden Kaya, tek bir kaynağa bağlı kalmayacaklarını söyleyerek şöyle devam etti: “Kendi ders kaynaklarımı klasik YGS, LYS kitaplarından çıkarmayacağım.  Daha çok akademik kitaplardan, özellikle Avrupa ve Amerika’da okutulan ders kitaplarından ders notlarımı çıkaracağım. Kesinlikle öğrenci başka konu anlatımlı kitaba mahkûm olmayacak.  Soru çözümlerinde ise en az 4-5 farklı yayının sorularını ve denemelerini çözeceğiz.”
DERSLER BAŞLIYOR…
Kurs merkezine Perelman Matematik Dünyası adını vermesinin nedenine de değinen Kaya, Rus matematikçi Grigori Perelman’ın Matematik Dünyası’nda çözülemeyen çeşitli problemleri çözdüğünü ve bunun karşılığında kendisine verilmek istenen ödülleri reddettiğini anlatarak, matematiğin para veya şöhret için yapılmadığını söyledi. Kaya, kendisinin de Perelman’ın bu düşüncesine sahip çıktığının bir göstergesi olarak bu ismi kullandığını dile getirdi.
Perelman Matematik Dünyası’nın YGS LYS ve KPSS İlköğretim – Lise Matematik ÖABT için kayıtları başladı. YGS, LYS ders başlangıç tarihi ise; 31 Ekim ve KPSS İlköğretim – Lise Matematik ÖABT için ders başlangıç tarihi de 7 Kasım olacak.  Başvurmak isteyenler için kurs merkezine Hoşnudiye Mahallesi, Kolcu Sokak No:9/5 (Kanatlı AVM yakını) adresinden ve 0538 472 36 73 numarası üzerinden ulaşabilir.
 

 
Editör: TE Bilişim