(AÜHM) Rönesans Holding tarafından üniversite öğrencilerine sürdürülebilirlik kültürünün kazandırılması amacıyla düzenlenen “Rönesans Holding Sürdürülebilir Geleceği Tasarla 2015 Yarışması”nın ödül töreni, 5 Nisan Salı günü İstanbul Bomonti’de yapıldı. Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencileri Yakup Akgöçmen, Ali Tuğay ve Tauhid Hasan, yarışmada 3’üncülük ödülünün sahibi oldu.
Yarışma konusu itibarıyla bir ilkokul tasarlayan Akgöçmen, Tuğay ve Hasan, “Orman Kitabı” adlı çalışmaları hakkında şöyle konuştu: “Bina da bir öğretmendir; mimarlık, insan davranışlarını koşullandırabilir. Bizim konumuz olan okul ise bu durumun tam merkezinde olan eğitimdir. Buradan yola çıkarak bir sera oluşturduk, sınıfların ve diğer sosyal mekânların bu seraya açılmasını ve öğrencilerin burada kendi bitkilerini yetiştirmesini öngördük. Sonra ise sürdürülebilir sistemlerin projeye entegre edilmesini sağlamak amacıyla jeotermal ısıtma güneş panelleri ve yeşil teraslar gibi ögeleri projede etkin kullanmaya çalıştık.”
“Derece almak, sevindirici”
Öğrenci yarışmaları arasında hem ödül hem de katılımcı sayısı bakımından üst seviyede olan yarışmaya, bu yıl 125 farklı üniversiteden 199 proje katıldı. Projelerden beşi ödüllendirildi. Bu ödüllerden birine layık görülen Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Yakup Akgöçmen “Arkadaşlarımla beraber katıldığımız ilk yarışmada, derece almak tabii ki sevindirici.” diye konuştu. Akgöçmen, ödül töreninden önce bir workshop yapıldığını ve bu etkinliğe Türkiye’nin önemli mimarlarından Murat Tabanlıoğlu ve Murat Kader ile dünyaca ünlü Fransız mimar ve tasarımcı Christohpe Pillet’in de katıldığını belirtti.
Editör: TE Bilişim