Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, yeni müfredatı değerlendirdi. Urfalı müfredat değişikliklerini genel anlamda olumlu bulduklarını belirtti.

Milli Eğitim’de gerçekleşen müfredat değişikliklerini değerlendiren Urfalı, “Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, biyoloji ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde tartışmaların yoğunlaştığını görüyoruz. Biyoloji dersinde evrim konusu çok tartışıldı. Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde Atatürk ile ilgili konularda herhangi bir azaltmanın söz konusu olmadığını Milli Eğitim Bakanı ifade etti. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde ise cihat konusunun eklenmesi tartışıldı. Yer almasının herhangi bir sakıncası yok ama bunun doğru anlatılması gerekir. Genel itibariyle baktığımızda kamuoyuna duyurulan yeni müfredatla ilgili çok büyük bir sıkıntı olmadığını görüyoruz” diye konuştu.

Müfredat çalışmasının yeni bir çalışma olmadığını, 2015’ten beri gündemde olan bir konu olduğunu belirten Urfalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Olumlu ve olumsuz taraflarını müfredat uygulandıkça ortaya daha net şekilde çıkacağını, daha doğru verilere ulaşacağımızı düşünüyoruz. Müfredatlar çağın gerekliliklerine, yeniliklere, bilimde, teknolojide, eğitimde ortaya konulan yeni gelişmelere uygun olarak elbette değiştirilmelidir. Genel itibariyle Türk Eğitim Sen olarak müfredat değişiklikleri ile ilgili eleştiri hakkımızı saklı tutarak olumlu bulmaktayız. Yeni müfredatlarla ilgili tartışmanın yoğun olduğu konularda daha net bilgilerin ortaya konulması gerektiğine inanmaktayız.”

Editör: TE Bilişim