Her biri alanında deneyimli olan 3 rehber öğretmen ile öğrencilerin yanında olan Önder Temel Lisesi her öğrenci ile birebir iletişimi hedefliyor. 
Her bir rehber öğretmen, kendi sorumluluğundaki sınıflardaki öğrencilerle birebir ilgilenmeyi ve her bir öğrenciye özel çalışma takvimi oluşturmayı hedefliyor. Yeni eğitim öğretim yılına rehber öğretmenler olarak hazır girdiklerini söyleyen Önder Temel Lisesi Rehber Öğretmeni Hande Çevik, “Artık okulculukta daha deneyimliyiz. Milli Eğitim Bakanlığı ile bağlantılı yapılan çalışmaları hepsini öğrendik ve alanımıza daha hakim olduk. Artık işin pratiğini anladık,seminerler veriyoruz, öğrenci- veli takibi yapıyoruz, eğitim ve öğretimi beraber yürütme sorumluluğumuzun farkındayız. Milli Eğitim Bakanlığı’na doldurmamız gereken dosyalar var, her öğrencinin bir dosyası var. Her yaptığımız işle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nı bilgilendiriyoruz" dedi. 
ÖĞRENCİLERE HAKİMLER
Rehber öğretmenin tek sorumluluğunun öğrencinin rehberlik hizmetleri olduğunu söyleyen Çevik, "Bizim sistemimizde rehberlik danışma merkezi ile ölçme değerlendirme ve bilgi işlem ayrı çalışır. Benim işim sınav okumak değil. Benim işim yoklama değil. Ben rehber öğretmen olarak öğrencinin sınavlarına da hakimim, yoklamasına da hakimim. Ama benim esas işim öğrenci ve veli görüşmesine odaklanmak. Bu anlamıyla fark yaratıyoruz" diye konuştu.
YIL BOYU SÜRÜYOR
Okulların açılmasıyla  beraber rehberlik çalışmalarının başladığını ve yıl boyu süreceğini söyleyen Çevik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimizi artık daha çok tanıyoruz. Yeni gelen ve devam eden öğrencilerimizle yeni döneme ilişkin birebir görüşmelerimiz başladı. Her öğrencinin bir dosyası var. O öğrenci ile ilgili veli görüşmeleri, özel bir durum, bir sağlık problemi gibi bir şey varsa hepsi o dosyada bulunuyor. Her şey kayıtlı. Rehber öğretmen olarak her hafta yapılan sınavların sonuçlarının ve yoklamaların takibini sıkı bir şekilde yapıyoruz. Bu sene Öğrenci Bilgilendirme Sistemi, kısa adı ile OBS'ye geçtik. Orada her öğrencinin etüt çalışmaları, özel olmayan rehberlik görüşmeleri, sınav sonuçları gibi her şey yer alıyor. Sadece kişisel ve gizlilik esası olan bilgiler rehber öğretmen ile öğrenci arasında kalıyor.”
BİR AİLE GİBİYİZ
Eğitimde rehberliğin büyük önem taşıdığını söyleyen Çevik, "Çünkü o çocuğun kendi yeteneklerinin farkına varmasını sağlarsanız mutlu etmiş oluyorsunuz. Önder Temel Lisesi bir aile gibidir. Herkes öğretmenliğini bilir ama aynı zamanda bu işi severek yapar. Bu da bizi başarılara götürüyor. Akademik başarının haricinde, öğretmen- öğrenci arasında gerçekten sıkı bir diyalog var. Bu da sorun yaşayan öğrencinin bizi çok kolay bulmasına bizim onlara daha çabuk müdahale etmemize yardımcı oluyor" diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim