Barbaros İlköğretim Okulu’nda yapılan seminerde konuşan MMO Eskişehir Şube Başkanı Hakan Ünal, ülkemizde bugün enerjide dışa bağımlılığını sürdürdüğünü, gelecek yıllarda oluşacak talep artışları dünyayı ve ülkemizi daha da sıkıntılı bir sürece sokacağının kesin olduğunu söyledi.

 Enerji verimliliği üzerine seminerleri vermeye devam edeceklerini belirten Ünal şunları söyledi:

“Elbette ki problemin çözümü için alternatif, sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek ve yerli kaynaklarımızı daha bilinçli bir şekilde yönetmek zorundayız. Ancak enerjiyi daha verimli kullanarak çözüme önemli bir katkı sunabiliriz.

Enerjide dışa bağımlığımızı sadece enerjiyi daha verimli kullanarak yüzde 20 düşürebiliriz. Ülkemizde enerjinin tüketilmesi sırasında çok yanlış olarak edinmiş olduğumuz bazı kötü alışkanlıkları ortadan kaldırmak zorundayız.”

Ünal, daha güzel ve daha iyi korunmuş bir çevre için, çocuklarımızın geleceği için bu seminerlerle küçük bir katkı sunduklarını ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Barbaros İlköğretim Okulu öğrencilerinin katıldığı seminerde sunun yapan Makine Mühendisi, MMO Eskişehir Şubesi Çevre ve Enerji Komisyonu üyesi Tolga Ünalır enerji verimliliğini öğrencilerle karşılıklı soru yanıt şeklinde anlattı. Semineri  Eskişehir Vali yardımcısı Ömer Faruk Günay, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Taki Ersoy izledi.

Editör: TE Bilişim