Eğitim Sen Şube Örgütlenme Sekreteri Nazım Yılmaz liselerde soruşturma açılan öğrenciler hakkında bir basın açıklaması yaptı.

19. Milli Eğitim Şurasında alınan kararlar sonrasında Eğitim Bir Sen’in şube binası önünde öğrencilerin eylem yaptığını hatırlatan Yılmaz, "Geçtiğimiz hafta Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nün, valilik aracılığıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne protestolara katılan öğrencilerin isim listelerini ve protestolara ilişkin kamera kayıtlarını içeren CD’leri göndererek, eyleme katılan öğrenciler hakkında disiplin soruşturması açılmasını istediğini öğrendik. Bu yazıları emir telakki eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü hiç zaman kaybetmeden ilgili okul müdürlerini bilgilendirerek bu öğrenciler hakkında disiplin soruşturmalarını başlatmıştır. Hatta öğrencilerin; bu fiilleri ailelerinin bilgisi dâhilinde, demokratik hak olarak ve okul sınırları dışında gerçekleştirdikleri yönündeki itirazlarına rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü idarecilere “siz gerekeni yapın” diye üst perdeden uyarılarda bulunulmaya devam etmiştir. Atanmaları İl Milli Eğitim Müdürünün ve yandaş sendikanın iki dudağı arasında olan okul müdürlerinin ise “gereğini yaptıklarını” ve öğrencilere “kınama cezası” verdiklerini öğreniyoruz.

Tek başına bu olay bile uzunca bir süredir Eğitim Sen olarak dile getirmeye çalıştığımız ve karşısında mücadele ettiğimiz yandaş sendika – AKP ittifakının eğitimi ne durumlara getirdiğinin açık göstergesidir"dedi.

ŞAŞIRTICI OLMADI

Yılmaz, kendisine yönelen en küçük bir eleştiriyi ve protestoyu bile emniyet aracılığıyla soruşturma konusu yapılmasında ısrarcı olanların ne yazık ki eğitim alanında “yetkili sendikayız” diye övündüklerinin altını çizdi.

Yılmaz şöyle konuştu; "Değerlendirmeleri şaibeli, atanmaları meşru olamayan okul müdürlerinin gelen yazıları hızla işleme alıp öğrencilerimize cezalar yağdırmaları bizim tarafımızdan hiçte şaşırtıcı olmamıştır.

 Yıllardır sormayan, sorgulamayan, bilimsellikten uzak dindar ve kindar nesil yetiştirme arzusunda olanların çabalarını boşa çıkaran öğrencilerimize de bir çift sözümüz olacak.

 Sevgili öğrencilerimiz, Keşke sizleri “okuyun araştırın” yerine “sormayın sorgulamayın” diyerek yetiştirseydik. Haksızlıklara itiraz etmek yerine halinize şükretmeyi öğretseydik. Sizin adınıza geleceğinize karar verenleri protesto etmek yerine onları alkışlamayı “ak - pak” bir gençlik olmayı öğretseydik. Belki sizlerde o zaman birilerinin istediği gibi geleceğin “makbul nesli” olur, belki birçoğunuz da evde babasının “paralarını sıfırlamakla” meşgul olurdu. Evet sevgili öğrencilerimiz “ne yazık ki” sizlere sıfırlama yerine var etmeyi, çalıp çırpmak yerine dürüstlüğü ve paylaşmayı, susup kabullenmek yerine itiraz etmeyi öğrettik… Makbul nesil olmaktan “makul şüpheli” bir nesil olmanın insan onuruna daha çok yakıştığını anlatmaya çalıştık. Bunun içindir ki kabahatin çoğu bizim biliyoruz ve sizlerden özür diliyoruz.

  Eğitim Sen olarak her zaman yanınızda olacağımızı bir kez daha bildirmek istiyoruz."

Eğitim Sen olarak, öğrencilere verilen cezaların derhal kaldırılmasını istediklerini kaydeden Yılmaz, "Buradan İl Emniyet Müdürlüğünü, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ve işgal ettikleri koltuğu hak etme gayretinde olan okul müdürlerini uyarıyoruz, öğrencilerimizi size “ye-dirt-me-ye-ce-ğiz”. Sonuna kadar bu olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz."

 

 

Editör: TE Bilişim