Önder Etüt Merkezi öğrencileri Uzay Evi ve Bilim Deney Merkezini ziyaret etti. 
Öğretmenleri ile birlikte etkinliğe katılan 5, 6 ve 7’nci sınıf öğrencileri Uzay Evi’ndeki gösterime ve bilim merkezindeki etkinliklere büyük ilgi gösterdi. Önder Etüt Merkezi Müdürü Muhsin Dilbaz, Müdür Yardımcısı Elif Keskin ve branş öğretmenleri nezaretinde etkinliğe katılan 50 öğrenci, uzay yolculuğuna çıktı. Önce Uzay Evi’nde kara delik gösterisini izleyen öğrenciler, daha sonra ise yıldızlar ve galakside bir yolculuğa çıktı. Gezegenler, galaksiler, yıldızlar hakkında bilgiler alan öğrenciler gösteriyi ilgiyle izledi. Daha sonra Bilim Deney Merkezi’ne giden öğrenciler, burada önce deprem ile ilgili hazırlanan özel platformda deprem konusunda bilgiler aldı. Öğrenciler burada hazırlanan platformda depremi sanal olarak yaşayarak deprem anında ve sonrasında yapmaları gerekenleri canlandırmalı olarak öğrendiler. Bilim merkezinde çeşitli deneyleri de görme imkânı bulan öğrenciler eğlenerek öğrenme fırsatı buldu. 
KATKI SAĞLIYOR
Etkinlik hakkında konuşan Müdür Yardımcısı Elif Keskin, “5, 6 ve 7’nci sınıflarından 50 öğrencimizi Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Uzay Evi ve Bilim Deney Merkezi’ne getirdik. Önceki yıllarda da öğrencilerimizi Uzay Evi’ne getirerek böyle etkinlikler düzenlemiştik. O zaman da etkinlik, öğrencilerin büyük ilgisini çekmişti. Ders kapsamında olması nedeniyle, öğrencilere pratik anlamda da katkı sağlıyor. Bu, öğrencilerin uzaya, bilime, deneylere yönelik kafalarındaki soruları cevaplamaları adına da önem taşıyor. Bazı öğrencilerimizin özel olarak merakı oluyor. Onlar daha fazla ilgi gösteriyorlar” ifadelerini kullandı. 
ETKİNLİKLER SÜRÜYOR
Önder Etüt Merkezi olarak öğrencilere yönelik çeşitli aktiviteler yaptıklarını hatırlatan Keskin, “Zaman zaman farklı sosyal etkinlikler yapıyoruz. Özellikle ders kapsamında olacak etkinliklere önem veriyoruz. Eskişehir’deki imkanlar dahilinde her türlü etkinliği yapmaya çalışıyoruz. Elimizdeki imkanları değerlendiriyoruz” dedi. 
 
Editör: TE Bilişim