Önder Etüt Merkezi Müdürü Muhsin Dilbaz, Etüt merkezlerinin öğrenciler için önemine dikkat çekti. Dilbaz, amaçlarının çocuklara ders çalışmayı sevdirmek olduğunu dile getirdi.

Etüt merkezlerinin öğrencilerin hem derslerine hem de sosyal yaşantılarına katkı sağladığını ifade eden Dilbaz, “Etüt merkezlerinde hem öğrencilerimizin ödevlerine yardımcı oluyoruz hem de onlar için sosyal etkinlikler yapıyoruz. Bunlar çok önemli. Satranç, resim etkinliklerimiz, spor faaliyetlerimiz oluyor. Bunlar çocukların sınav stresinden kurtulmalarını sağlıyor” dedi. Etüt merkezilerinde çocuklara verilen eğitim hakkında da bilgi veren Dilbaz, “Etüt merkezlerinin görevi, çocukların yapamadıkları ödevleri yapmalarını, anlamalarını sağlamak. Çocuklara, soruları analiz etmek için ne yapmaları gerektiğini, mutlaka soru sormaları gerektiğini anlatıyoruz. Çocuklara soru sormaları için özgüven aşılıyoruz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARA DERS ÇALIŞTIRMAYI SEVDİRİYORUZ”

“Çocukları TEOG sınavına hazırlayacak birtakım tecrübeler edindiriyoruz” diyen Dilbaz, sözlerini şöyle sürdürdü: Onları sınava hazır hale getiriyoruz.. Sınavların yanı sıra konu analizleri, konu ile ilgili soru çözümleri yapıyoruz. Okulla paralel giden konu anlatımlarımız oluyor. Okulda ne görüyorsa çocuk burada da görüyor. Okulda anlayamadıklarını burada tekrar ederek anlamaya çalışıyor, anladıklarını yapıyor. Öğrenci evde çalışmaya yeterli zaman ayırmıyor, ders çalışmada disiplin eksikliği oluyor. Ama etüt merkezlerinde bunu disiplinli şekilde yapıyor. Öğrenci öğretmenine anlamadığını sorarak kendini rahat hissediyor, öğrenci arkadaşlarıyla diyalog halindedir konularını onlarla tartışarak ders konularına daha çok hakim oluyorlar. Burada öğrenci her türlü etkinliği de bulabilir. Bizim amacımız onlara baskı yapmak değil. Onlara ders çalıştırmayı sevdirmek eğlenerek öğrenmeyi sağlamaktır. Öğrencilerimiz bu işi zevkle yapıyor. Burada ders çalışmayı seviyor.”

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/RnNZfQn2o2xpggJQqefCOervMbPIci5mujDPJnvl43kv6Rtxjyh5gHN_JKVzeU-aaGz3pePFgxfoAAtZJZNx8mveVTc-11j98EfuAJVcumUenA=s0-d-e1-ft#https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

Editör: TE Bilişim