Önder Temel Lisesi öğrencileri Müdür Yardımcısı Nuran Demirçakmak Boran, Resim Öğretmeni Büşra Akkaş ve Rehber Öğretmen Hande Çevik ile birlikte Eskişehir’in kültür sanat merkezlerini gezdi.

 

Kentin kültür alanlarını ziyaret eden öğrenciler; Karikatür Müzesi, Cam Sanatları Müzesi, Balmumu Müzesi ve Kent Belleği Müzesi’ni gezdi. Müzelerdeki eserleri merakla izleyen öğrencilerin ilgi odağı ise;  Kent Belleği Müzesi’ndeki canlı tarih sahnesi oldu. Tarihten bir sahneyi 3 boyutlu izleyen 9’uncu sınıf öğrencilerine; Balmumu ve Cam Sanatları Müzesi’ndeki eserlerin nasıl ortaya çıkarıldığı konusunda bilgi verildi.  Öğrencileri sadece sınavlara hazırlayan bir temel lise değil, onları hayatın içine katan bir okul olmayı hedeflediklerini dile getiren Rehber Öğretmen Hande Çevik, öğrencilerin kültür ve sanatla iç içe rahat nefes almalarını sağlayacak etkinlikler yapmaya çalıştıklarını aktardı.

 

“SANATSAL FAALİYETLERİ ÖNEMSİYORUZ”

 

Temel lise olarak, yalnızca öğretim değil, eğitime de ağırlık verdiklerini ifade eden Hande Çevik, “Dersaneden temel liseye dönüşerek artık tam anlamıyla bir okul olan Önder Temel Lisesi’nde çocukların nasıl bir eğitim aldığı da artık bizim alanımıza giriyor, bu sebeple sanatsal faaliyetleri çok önemsiyoruz” dedi. Eskişehir’in kültürel çeşitliliğinin bu tür etkinliklere çok uygun olduğuna değinen Çevik, “Eskişehir, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından sanatın, kent içinde yaşatıldığı bir şehir. Biz de çocuklarımızı hem sanatla buluşturalım, özellikle resim derslerinin daha verimli geçmesini sağlayalım istedik. Sanatsal ve kültürel etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim