Özel Önder Lisesi 2016 – 2017 eğitim öğretim dönemi mezunları, Es Garden Aqua Park’ta düzenlenen törenle diplomalarını aldı.
Mezuniyet töreninde aileleri önünde sahne alan 12’nci sınıf öğrencilerine diplomaları öğretmenleri tarafından verilirken, mezunlar eğlenceli bir gün geçirdi. Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Özel Önder Lisesi Kurucu Temsilcisi Mustafa Köksal, Önder Dil olarak 30 yıl önce hayatına başlayan lise hakkında bilgiler verdi. Köksal, şunları söyledi: “Önder Dil temeli üzerinde kurulan Özel Önder Lisesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çok iddialı. Öğrencilerimizi yetiştirdik ve in iyi bölümlere yerleştireceğiz. Hem sayısalda, hem sözelde, hem eşit ağırlıkta, hem de Dil alanlarında öğretmenlerimiz normal ders saatleri dışında kendi özgür iradeleri ile hiç baskı olmadan ve fedakârlık içinde takviye dersleri yaparak öğrencilerimizi YGS ve LYS sınavlarına hazırladılar. İlk Dönemde dersine girdiğim Dil sınıflarında bunu dönem içerisinde hep söyledim, hep konuştuk, şimdi sayısalcılar, sözelciler, eşit ağırlıkçıların da bulunduğu şu güzide ortamda tekrar ediyorum: İyi bir üniversite önemlidir, iyi bir üniversiteden mezun olmak da önemlidir. Ama kendiniz donanımlı olun lütfen. Önce iyi bir insan olun, memleketimiz, milletimiz için sizler ne kadar donanımlı olursanız o kadar iyi bir geleceğe sahip oluruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz, Türkiyemizin geleceğisiniz ve insanlığa ışık tutacaksınız.”
 YALNIZCA DERSLER DEĞİL…
 Öğrencilerin üniversite yıllarını sadece mesleğine adamamaları konusunda öğüt veren Kurucu Temsilcisi Köksal sözlerini şöyle sürdürdü: “Sosyal, kültürel, sportif etkinliklere ve seminerler, konferanslar gibi aktivitelere de vakit ayırın. İnşallah ben sizleri üniversite öğrencisi olarak görüyorum artık. Gittiğiniz üniversitelerde bol bol aktivitelerle meşgul olun. Mesleki alanda zaten iyi olacaksınız; ona inanıyorum. Ama bu aktivitelerle iyi bir bilgisayar, ikinci bir yabancı dil ile iyi donanımlı olursanız, önce sizin geleceğiniz sonra milletin geleceği hepimizin geleceği iyi olacaktır. Katılımınız için ailelerimize de teşekkür ediyorum.”
ANNELER GÜNÜ SÜRPRİZİ
 
Öte yandan gerçekleştirilen mezuniyet töreninde okul birincisi Hasan Tahsin Çevik kütüğe ismini çaktı. Ardından mezun olan öğrenciler öğretmenlerinin elinden aldığı diplomalarla sevinçlerini aileleri ve sevdikleri ile paylaştı. Mezuniyet töreninin Anneler Günü’ne denk gelmesi ile öğrenciler bir sürpriz yaparak annelerine toplu halde çiçek verdi. Ailelerin bu gururlu gününde mutluluğunu ikiye katlayan Önder Temel Lisesi öğrencileri son olarak kep attı. Mezuniyet töreni daha sonra eğlenceye dönüşerek konserlerle devam etti.
  
 
Editör: TE Bilişim