Otomatik kontrol bilim ve teknolojisinin teşvikinin amaçlandığı Otomatik Kontrol Ulusal toplantısına bu sene Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ev sahipliği yapıyor.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanlığı’nın düzenlediği ve 29 Eylül - 01 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2016 Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı (TOK’2016), ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki açılış oturumuyla başladı. Açılışta konuşan Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Parlaktuna, kongreye gönderilen 190 bildiriden 136’sının 3 hakemli bir süreç sonunda kabul edildiğini belirtti. Bu yıl bildiri sayısında görülen düşüşün son çıkan teşvik uygulamasına göre ulusal kongrelerin değerlendirilmeyecek olmasından kaynaklandığını tahmin ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Osman Parlaktuna, bu durumun düzeltilmesi gereğine işaret etti. Prof. Dr. Osman Parlaktuna ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi (TOK) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Eksin başta olmak üzere katkı ve destek sunan herkese teşekkür etti.
TOK Başkanı Prof. Dr. İbrahim Eksin ise, otomatik kontrol teknolojisinin biyolojiden uçuş sistemlerine kadar her alanda uygulandığını belirtirken, ülkemizde otomatik kontrolün öneminin çok erken fark edildiğini ifade etti ve bu yıl TOK’un 58. yılını kutladıklarını söyledi. Böyle toplantıların devam etmesinin önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İbrahim Eksin, etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ederken, verimli bir toplantı geçirilmesini diledi.
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de, TOK’un amacının otomatik kontrol bilim ve teknolojisinin bütün sistemlerde, teorik ve uygulamalı olarak ilerlemesini teşvik etmek ve otomatik kontrol kuram ve uygulamaları ile uğraşanlara yardımcı olmanın yanı sıra ulusal ve uluslararası ilgili kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Bilim ve teknoloji ilerledikçe insan kol gücünün üretimdeki payının azaldığını, ayrıca otomasyon sistemleri ile üretimin daha hızlı ve ekonomik olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, sağlık ve çevre koşulları açısından insan çalıştırmanın mümkün olmadığı alanlarda da otomatik kontrolün kullanıldığını ifade etti.
Prof. Dr. Hasan Gönen bilim, teknoloji ve sanayi açısından çok önemli bir konu olan otomatik kontrolün ele alınacağı toplantının hazırlanmasına emeği geçen herkesi kutlarken, etkinliğin faydalı ve verimli geçmesini diledi.
Açılış konuşmalarının ardından teknik programa geçildi.
Editör: TE Bilişim