Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi. 
Uluslararası Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen ve Yunus Emre Kampüsü Merkez Yemekhanesi’nde 22 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen tanışma toplantısında yabancı uyruklu öğrenciler, Anadolu Üniversitesi'nin olanaklarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

"Anadolu Üniversitesi, eğitimini sınırların ötesine taşıyan bir üniversitedir"
Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan yaptığı konuşmada, Anadolu Üniversitesi’nin sadece ulusal değil, uluslararası düzeyde eğitim veren bir üniversite dolduğunu vurguladı. Üniversitenin 60 yıldır eğitim verdiğini hatırlatan Gündoğan, “Yaklaşık 30 yıldır da açıktan ve uzaktan eğitim olanaklarıyla birçok öğrenciye kapılarını açıyor. 2,6 milyon mezun öğrencimiz var. Açıktan ve uzaktan eğitimimizi yurt dışında da sürdürmekteyiz. 1986 yılından bu yana Almanya merkezli olmak üzere Batı Avrupa’da çalışmalarımız devam ediyor ve 12 ülkede; 10 bin öğrencimiz, 30 bin de mezunumuz var. Ayrıca Balkanlar’da Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan gibi ülkelerde faaliyete geçtik. Azerbaycan Bakü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa ve son olarak da Amerika Birleşik Devletleri’nde büromuzu açtık. Dolayısıyla Anadolu Üniversitesi, eğitimini sınırların ötesine taşıyan bir üniversitedir” dedi.

"Yabancı uyruklu öğrencilerimiz bizi gururlandırıyor"
Anadolu Üniversitesi'nin eğitim olanaklarının çeşitliliğinden söz eden Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, farklı ülkelerden gelen öğrencilere nitelikli bir eğitim vermek için çalıştıklarını söyledi. Rektör Gündoğan sözlerine şöyle devam etti: “Dünyanın neresinden gelirse gelsin, öğrenci kardeşlerimizin üniversitemizde en iyi şekilde eğitimlerini tamamlamalarını temenni ediyoruz. Yaklaşık 100 bin yabancı uyruklu öğrenci Türkiye’de eğitim görüyor. Ülkelerini bırakıp gelmiş öğrencilere en iyi şekilde misafirperverlik göstereceğimizi ve onların her türlü sorununa çözüm bulabileceğimizi Anadolu Üniversitesi olarak gösteriyoruz. Sonrasında onların, burada öğrendiklerini ülkelerinde kullanmaları bizi gururlandırıyor. Böylece, Anadolu Üniversitesi’nin eğitim yelpazesinin ne denli geniş olduğunu daha net görüyoruz.”

"Eskişehir’i ayrı, Anadolu Üniversitesi’ni ayrı seviyoruz"
Konuşmasına Rektör Gündoğan’a teşekkür ederek başlayan Uluslararası Öğrenci Kulübü Başkanı Cherafdine Tchadjobo ise, Anadolu Üniversitesi’nde öğrenci olduğu için kendisini şanslı hissettiğini belirtti. Tchadjobo, “Bizim öncelikli amacımız Anadolu Üniversitesi’nde eğitim görmek ancak biz, bunun yanında her türlü sosyal olanaklardan da yararlanıyoruz. Bu sayede eğitim hayatımıza daha iyi motive oluyoruz. Anadolu Üniversitesi'ne geldiğim günden beri memnun kalmadığım, ülkeme tekrar dönmek istediğim bir gün bile olmadı. Bize verilen olanakların farkındayız ve her iki taraf için de en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Şu anda her şey çok güzel gidiyor. Eskişehir’i ayrı, Anadolu Üniversitesini ayrı seviyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim