Eskişehir Rotary Kulübü, bir otelin konferans salonun da burs verdiği bursiyer öğrencilerle buluştu. Bursiyer 2017 buluşmasını gerçekleştirdiler. Buluşmaya 55 bursiyer öğrenci katıldı ve konferansın konuşmacıları tarafından bursiyer öğrencilere,  hayata atılınca karşılaşabileceği değişik konular üzerinde gerekli bilgiler verildi.
Gündem programına göre; bir dakika saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı hep birlikte söylenildi. Konferansın sunumunu, Kulüp yöneticisi Kemal Çelikada yaptı. Konferansın açılışını Eskişehir Anadolu Rotary Kulübü Başkanı Süleyman Ay yaptı. Ay, şunları söyledi: ''Eskişehir de her sene 55 öğrenciye burs veriyoruz. Burs verdiğimiz öğrenciler arasında ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri var. Derslerinde başarılı,gerçekten maddi ihtiyacı olan Eskişehirli öğrencilere burs veriyoruz. 1994 yılından bu güne kadar karşılıksız ve beklentisiz 850 başarılı ve maddi ihtiyacı olan öğrencilere burs verdik. İnsan kaynağı, doğal kaynaklardan daha çok önemlidir. Biz kulüp olarak insan kaynağına önem veriyoruz. Öğrencilere kişisel gelişim imkanları sağlıyoruz. Öğrencilerimiz okullarını bitirince iş hayatında karşılaşabileceği değişik konular üzerinde bilgiler veriyoruz ve iş hayatına hazırlıyoruz. Öğrencilerin vizyonu, bizlerin geleceğini oluşturuyor.  En büyük sivil toplum kuruluşuyuz.”
Konuşmacılardan Esin Akduman, öğrencilere niçin burs verildiğini anlattı. Hasan Akduman, Rotary'i tanıyalım hakkında bilgiler verdi. Narin Erdem, iş görüşmelerinde tehlike çanları, CV ve mülakat için hazırlanması gerekli bilgiler hakkında bilgiler sundu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nezih Orhon, hitap etme konuları hakkında öğrencileri aydınlattı. Eskişehirli eğitimci Gülseren Şenyüzlü de, zaman yönetimi ile ilgili öğrencilere gerekli bilgileri sundu. R. Erkan Pekdemir, kariyer planlaması üzerinde durdu. Bursiyer Barış Yiğit, bir bursiyerin yaşam yolculuğunu anlattı. Konuşmacılar; sunumlarını slayt gösterimi ile bursiyer öğrencilere sundular ve öğrenciler  okulu birince iş hayatlarında işlerini ertelememelerini, vazgeçmemelerini, üşenmemelerini vurguladılar. Ayrıca öğrenmek, başarmak, sevmek, yaşamak ve bir iz bırakmak ve zaman satın alınması mümkün olmayan bir kaynak olduğunu dile getirdiler.
Konferansın sonunda; Kulüp yöneticileri tarafından, konuşmacılara 'teşekkür belgeleri' takdim edildi.  Kulüp yöneticileri, konferansın konuşmacıları ve bursiyer öğrenciler günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

 
Editör: TE Bilişim