KESK Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, öğretmenlerin isteği dışında rotasyona tabi tutulmasına karşı bütün güçleri ile mücadele edeceklerini söyledi.
“MEB eğitim emekçileri açısından tarihin en büyük sürgünü anlamına gelen ve 400 bini aşkın öğretmeni yakından ilgilendiren, ekonomik ve sosyal olarak ciddi sorunlara yol açacak olan "öğretmenlere rotasyon" uygulamasını uygulamak için ilk adımı atmış, okullarda yeni ve kitlesel bir tasfiye için düğmeye basmıştır” diyen Eğitim Sen şube başkanı Serkan Demir, Haziran 2015`ten itibaren yüz binlerce öğretmen yıllardır çalıştığı işyerinden, çalışma arkadaşlarından ve öğrencilerinden koparılacağını ifade etti.
Eğitim emekçilerinin isteği dışındaki rotasyon uygulamalarının sürgün anlamına geleceğinin açık olduğunu vurgulayan Demir, “ Öğretmenlere rotasyonun uygulanması durumunda Türkiye, Kavimler Göçü`nden sonra tarihte görülecek en büyük yer değiştirme hareketine sahne olacaktır. Eşleri farklı işkollarında ya da özel sektörde çalışan on binlerce eğitim emekçisi bulunmaktadır. Özür durumu atamalarını yılda bire indiren Milli Eğitim Bakanlığı eğitimin en büyük sorunu olarak eğitim emekçilerini görmesi kabul edilemez bir durumdur” dedi.
Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, Milli Eğitim Bakanlığı’na zorunlu rosatyon uygulamasını hayata geçirmeden önce yönelttikleri sorulara yanıt vermesini istedi. Demir’in yönelttiğini sorular şöyle:
“MEB rotasyon uygulamasının ekonomik, sosyal, psikolojik, insani boyutlarını hesap etmiş midir?
Rotasyon uygulamasının benzeri gelişmiş ya da gelişmekte olan herhangi bir ülkede uygulanmakta mıdır? Uygulanıyorsa nasıl uygulanmaktadır? Bakanlık bu konuda nasıl bir hazırlık yapmıştır?
Rotasyon uygulama kapsamında kaç eğitim emekçisi yer değiştirecektir? Yer değiştirmelerde öğretmenlerin aile ve yerleşim koşulları dikkate alınacak mıdır?
Rotasyon uygulamasının öğretmenlere ve ülke ekonomisine ne kadar yük getireceği MEB tarafından hesap edilmiş midir?
Ailelerin eğitim gören çocuklarının ve başka alanlarda çalışan eşlerinin durumu ve yaşayacakları mağduriyet düşünülmüş müdür?
Eşlerden biri öğretmen diğeri hemşire, öğretmen, doktor, hâkim, asker olanların tamamının tayinleri adil bir şekilde eşlerinin yanına yapabilecek midir?
Yıllarca şehir merkezlerinde çalışanların hakları ile köylerde ve ilçelerde çalışıp, il merkezine gelen öğretmenlerin bu uygulamayla hakları ne derece korunacaktır?
Uygulama gerçekleştikten sonra yer değiştiren eğitim emekçileri, Milli Eğitim Bakanı bir kez daha değiştiğinde yeni bakanın farklı bir uygulaması sonucunda tekrar mağdur edilecekler midir?”
 
Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir,  pek çok yönden istismar edilebilecek "öğretmene rotasyon" uygulamasını asla gündeme getirmemesini,  M.E. Bakanlığı’nın, öğretmenleri rotasyona tabi tutmak yerine, gönüllülük ve teşvik esasına dayalı çözümler geliştirmesini, hiç kimsenin kendi isteği dışında çalıştığı okuldan, çalışma arkadaşlarından ve öğrencilerinden zorla koparılmamasını istedi. 
 

Editör: TE Bilişim