Sabiha Gökçen Meslek Lisesi’nin eski binasına  taşınmak istemeyen Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi  öğrenci ve velileri 300 dilekçe ve 100 imza ile Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiklerini ve dertlerini anlattıklarını ifade ettiler.
Yaklaşık 2 ay önce konuyu öğrendiklerini belirten Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nde çocukları okuyan bir grup veli dertlerini şöyle anlattılar:
“Başta çocuklarımız olmak üzere hepimiz bu karara çok üzüldük ve bu olaya itiraz etmek için çalışmalar başlattık. Çocuklarımız okulda dilekçeler yazmaya ve toplamaya başladı. Bizim okulumuz Eskişehir'in ilk 8 sıralamasında yer alan 400 küsur puanlarla öğrenci alan saygın bir okul. Ayrıca okulumuzun şu anki konumu çocukların güvenliği açısından hepimiz için tercih sebeplerinin en başında yer alıyordu. Ama taşımaya çalıştıkları yer maalesef en başta güvenlik açısından son derece olumsuz şartlarda olan bir mevkii.
Konuyla ilgili ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Üzmez ile görüştük. Hüseyin Bey konuyu doğruladı, çalışmaları kendisinin bizzat yaptığını ve Milli Eğitim'e ve Valiliğe onaya gönderdiğini söyledi. Hatta bizim çocuklarımıza dokunmadan kademeli taşıma istediklerini ama valiliğin nasıl bir karar alacağını bilmediğini belirtti. Bu arada yaptığımız araştırmalarda o binanın deprem yönetmeliğine uymadığı ve güçlendirme çalışması yapılmak istendiği, ancak Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun 17.05.2012 tarih ve 530 sayılı kararı ile 1. Derece sit alanı olarak ilan edildiği için bu çalışmalar izin verilmediği ve Sabiha Gökçen Lisesi'nin bu yüzden yeni bina yapılıp taşındığını öğrendik. Daha sonra Vali yardımcısı Ali Muhittin Varol ile görüştük. Ali Muhittin Bey konuyla ilgili herhangi bir çalışmanın kendisine ulaşmadığını, bilgisi olmadığını belirtti ve bizim sunduğumuz çevre etkenleri, güvenlik konusunu vs dikkate almadı.
Acaba sit alanı konusunda mı yoksa depreme dayanıklı olmadığı konusunda mı bir çalışma içindeler ya da kitabına uydurmaya çalışıyorlar anlayamadık açıkçası. Daha sonra elimizde yaklaşık 300 dilekçe ve 100 civarı imza ile İl Milli Eğitim'e gittik. Müdür Bey bizimle görüşmedi, yardımcısı Barış Hancı ile görüşebildik. Barış Bey'de konu hakkında hiçbir bilgilerinin olmadığını söylediler. Ancak böyle bir konu önlerine geldiğinde bizim endişe ve itirazlarımızı da dikkate alacaklarını söylediler. Dilekçelerimizi teslim ettik ve hala yanıt alamadık dilekçelerimize. Bu arada Bimer üzerinden başvuru yapmıştık veliler olarak. Bimerden şu şekilde bir yanıt aldık.
‘İlimizdeki ortaokul ve ilkokulların ikili eğitim yapması, Bakanlığımızın bütün okullarımızı ikili öğretimden normal eğitime dönüştürmesi ile ilgili projesi kapsamında, yeni okul yapımı için arsa bulunamadığından daha önce Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından kullanılan binanın boş olduğu görülmüştür. Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesini bu boş olan binaya taşıyarak, binanın ikili öğretim yapan ilkokul veya ortaokullara tahsis edilmesi düşünülmüştür. Ancak, müdürlüğümüzce alınmış resmi bir karar veya onay yoktur. ‘
Bu arada bir kamuoyu oluşturduk, yerel basın, ulusal basın, Milli Eğitim Bakanı vs kim varsa hepsine mesaj ya da e-mail attık.  Bugün bir yerel basın internet sitesinde boş olan bina ile ilgili bir haber  vardı.  Devletin parası ziyan oluyor, okul talan ediliyor, buraya okul yapılabilir, lise yapılabilir diye bir haber. Bende direk o gazeteyi arayıp neden böyle taraflı olduğunu düşündüğüm haberi yaptıklarını, oranın talanının 2016 yılında yapıldığı, neden yeni bir olaymış sunulduğunu sordum. Haber gazetenin kendi haberi değil  bir ajans  tarafından servis edilen bir habermiş ki daha sonra tüm haberlere düştü zaten haber. Ben hala bu haberin özellikle yapıldığını düşünmekteyim. Kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını düşünüyorum ki yarın bir gün taşıma kararı çıkarttıklarında, bakın zaten okul boş duruyordu, devletin malı ziyan oluyordu  gibi savunmaları yapabilsinler.”
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim