Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yeni binasına taşınması münasebetiyle açılış töreni yapıldı.

Anadolu Üniversitesi, daha iyi bir eğitim öğretim ortamı oluşturmak adına fiziki iyileştirme çalışmalarına yeni yılda da devam ediyor. Bir süredir Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİLKOM) binası ve çevre fakültelerin dersliklerinde hizmet veren Sağlık Bilimleri Fakültesi de bu kapsamda düzenlenerek yeni binasına kavuştu. Daha önceden Özel Çağdaş Okulları’na hizmet veren Eğitim Fakültesi G Blok, yapılan detaylı tadilatın ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne ev sahipliği yapmaya hazır hale getirildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi için yeniden tasarlanan binanın açılış törenine, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Adnan Özcan, Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Aydın Aybar, Prof. Dr. Yücel Güney, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı ile fakülte yönetimi ve öğretim elemanları katıldı.

“Üniversitemizin en genç fakültelerinden biri Sağlık Bilimleri Fakültesi”

Sağlık Bilimleri Fakültesinin yeni binasının açılışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversitenin en genç fakültelerinden birinin Sağlık Bilimleri Fakültesi olduğunu kaydetti. Gündoğan, “Bu bina hazırlanmadan önce öğrencilerimiz fiziksel olarak olumsuz koşullarda DİLKOM ve üniversitenin diğer binalarında eğitim görüyorlardı. Ancak bugün hem öğrencilerimiz hem de öğretim üyelerimiz yeni bir binaya kavuştular” dedi.

Özel Çağdaş Okulları’nın Yunus Emre Kampüsü’nden ayrılmasıyla var olan okul binasını iki fakülteye tahsis ettiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Gündoğan, “Bunlardan biri Sağlık Bilimleri Fakültesi diğeri ise yakında açılışını gerçekleştireceğimiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü oldu. Gerçekleştirilen tadilatlarla fakültelerin ihtiyaçları doğrultusunda tüm düzenlemeler yapıldı. Şu anda pırıl pırıl bir ortamda hizmet verecek binamızın öncelikle öğrencilerimize ve tüm fakülte personeline hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Binanın detayları

Fakülte binasında, daha önceden çocuklara yönelik olarak dizayn edilmiş küçük sınıflar, araları açılarak büyütüldü ve fakülte şartlarına daha elverişli bir şekilde tasarlandı. Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü ve Sosyal Hizmetler Bölümü olarak yaklaşık 350 öğrenciye eğitim veren ve iki bölüme ayrılan binada öğrencilerin konforlu ders dinleyebilmeleri için tasarlanan sıralar, akıllı tahtalar, ders için gerekli araç ve gereçler temin edildi. Sağlık Bilimleri Fakültesinin talepleri doğrultusunda yapılan titiz çalışma ile binanın tasarım süreci her türlü detay düşünülerek tamamlandı ve ihtiyaca uygun çözümler üretildi. Bin 920 metrekare oturma alanına sahip 2 katlı binanın zemin katında yapılan yeniliklerle birlikte; 10 derslik, 1 bilgisayar laboratuvarı, bireysel görüşme odası, muayene odası, idari ofisler ile hem açık hem de kapalı kullanımı bulunan kantin; birinci katında ise dekan, dekan yardımcıları ve bölüm başkanlarına ait odalar, 22 öğretim üyesine ait odalar, 1 toplantı odası, 120 kişilik konferans odası ile engelli öğrencilerin kullanımı için girişler, asansör ve tuvaletler oluşturuldu.
Editör: TE Bilişim