Partisinin düzenlediği bir toplantı için Eskişehir’e  Başbakan yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un eşi Prof.Dr. Sevgi Kurtulmuş Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret etti.
 Bayan Kurtulmuş'u karşılayan Enstitü Müdür Durna Gülşen, enstitünün işleyişi ve çalışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Ziyaretinde enstitünün bünyesindeki Sanat Galerisi ve Enstitü Müzesinde bulunan Geleneksel Türk El Sanatlarının nadide ürünlerini inceleyen  Kurtulmuş, enstitü içindeki yöresel giysi koleksiyonunu da ilgiyle izledi.
 Tarihi kültürü ,Sanat, Sevgi ve Kalite ile buluşturan Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsünün geleneksel el sanatları ile ilgili araştırma, tasarım, tanıtım ve pazarlama alan çalışmaları, ulusal/uluslararası projeler ve faaliyetlerin yürütüldüğünü belirten Durna Gülşen; ayrıca Sanat Tasarım atölyelerinde de; Eskişehir topraklarından çıkan Lületaşını; cam, ahşap, ve bez dokuma ile harmanlayarak farklı tasarımlara  imza atan Olgunlaşma Enstitüsünün çalışmalarını Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş'un ve  konukların beğenisine sundu.
                Olgunlaşma Enstitülerinin  tarihi kültürümüzü geleneksel sanatlarımızı yaşatarak yeni nesillere aktarmada büyük bir sorumlulukla bu önemli görevi üstlendiklerini söyleyen Kurtulmuş;  Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsünün emin ellere emanet edildiğini belirterek emeklerinden dolayı tüm enstitü ekibini tebrik etti.
Prof.Dr. Sevgi Kurtulmuş’un ziyaretinde Eskişehir Valisi Azmi Çelik'in  eşi Emel Çelik, İl Kültür Müdür ü, Ak Parti İl ve İlçe Kadın Kolları başkanları, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin eşleri eşlik etttiler.
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim