Eskişehir’de ‘Söz Küçüğün’ oyunu ile binlerce ilkokul öğrencisine Çocuk Haklarını öğreten, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Hakları Biriminin isteği üzerine, ilçedeki iki ilkokulda eğitim verdi.
Diğer ilkokul çocukları haklarını, eğitim alan Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Hakları Biriminden iki üyeden öğrenecekler.
        Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi, Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Hakları Birimi ortaklığında ilçedeki iki ilkokulun öğrencilerine yönelik çocuk ve insan hakları konusunda farkındalık çalışması yapıldı. Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmalarının geliştirdiği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi’nin uyguladığı ‘Söz Küçüğün’ kutu oyunu ile öğrencilere çocuk ve insan haklarının anlatıldığı çalışmaya Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral da katıldı.

      İnecik İlkokulu ve Aydoğdu İlkokulunda gerçekleştirilen çalışmalarda, çocukların hak kavramı konusunda düşünmeleri ve öğrenmeleri açısından etkili olan ‘Söz Küçüğün’ kutu oyunu ile öğrenciler kanuni haklar ve bu hakların hangi durumlarda ihlal edildiğini eğlenerek öğrendiler. Süleymanpaşalı 10 yaş ve üstü ilkokul öğrencilerine oyun ile farkındalık yaratmak ve haklarını öğretmek üzerine hazırlanan ‘Söz Küçüğün’ kutu oyunu ile çocuklar eğlenceli anlar yaşadılar.
      Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi eğitmenleri, ‘Söz Küçüğün’ kutu oyunu konusunda Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Hakları Biriminin iki üyesine eğitim verdiler. Eğitim gören Çocuk Hakları Biriminin iki üyesi, ilçedeki diğer ilkokullarda, ‘Söz Küçüğün’ kutu oyunu ile çocuklara haklarını öğretmeye devam edecekler.
      Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, ilçede çocuklara eğitim veren, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi eğitmenlerini makamında kabul ederek, “Böylesine anlamlı bir konuda verdiğiniz eğitim bizim için çok değerli. Bu konuda Sayın Başkanım Yılmaz Büyükerşen’e ve sizlere teşekkür ederim” dedi. 
 
 
Editör: TE Bilişim