Terakki Vakfı Okulları Tepeören Yerleşkesinden Turbo TERAKKİ ve Levent Yerleşkesinden Team TERAKKİ, 27 – 29 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Shell Eco-marathon Türkiye yarışmasındaki başarılarıyla İnovasyon Haftası’nda Takım Ruhu Ödülü ve OİB Özel Ödülü aldı.
2005 yılından bu yana Shell Eco-marathon’da kararlılıkla yarışan ve çevreci yaklaşımını anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki Terakkili arkadaşlarına aktaran öğrencilerimiz, Takım Ruhu Ödülü’nün ardından Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından OİB Özel Ödülü’ne de layık görüldü.Türkiye’nin en önemli AR-GE merkezlerinden özel projelerin yer aldığı, 3 – 5 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nda ise ödül törenine katıldılar.
Türkiye’de Yarışan Tek Lise
Shell Eco-marathon; 1985 yılından beri her yıl çok sayıda ülkeden gençleri daha az enerji ile daha fazla yol kat eden araçlar tasarlayıp üretmeye teşvik ediyor.
Shell Türkiye, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin (OİB)  27 – 29 Kasım tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez düzenlediği bu yarışmada pistte yarışan tek lise takımı Team TERAKKİ, üçüncü oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi birinci, Hollanda’dan University of Technology Eindhoven ise yarışmanın ikincisi.
Ayrıca Team TERAKKİ üyesi Doğa Şatır (11IB FM), Shell Eco-marathon Türkiye açılışında yarışmadaki tüm takımları temsilen yaptığı konuşmasında “Sadece bilim insanlarının yapabileceğini düşündüğüm işleri daha lise çağından başarmak, buradaki güzel takım ruhu atmosferini yaşamak gerçekten büyük bir ayrıcalık” dedi.       
 

 
Editör: TE Bilişim