Üniversite sınavlardan başarı ile çıkan öğrenciler, kayıtların ilk gününde kazandıkları üniversitelere akın etti.
Heyecanla beklenen LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler bu sefer de üniversite kayıtları telaşına girdi. İstanbul Üniversitesi’nde eğitim görme hakkı elde eden öğrenciler, kayıtlarını yaptırmak için ilk günden üniversiteye akın etti. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen birçok öğrenci, İstanbul Üniversitesi çatısı altında buluştu. Sabahın erken saatlerinden itibaren üniversiteye gelen öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları görüldü.
İlk kez üniversiteli olacak olmanın heyecanını yaşayan ve kayıt sırası bekleyenler, “Ortam nasıl olacak. Derslerin zorluk derecesi, bunları merak ediyoruz. Ama buraya kadar nasıl geldiysek bundan sonrada yola devam edeceğiz. 12 yıldır okuyoruz. Üniversitede güzel bir eğitim alarak bunu taçlandıracağız” dedi.

OKUYACAĞI KAMPÜSÜ İL KEZ GÖREN ÖĞRENCİLER HEYECANLANDI
Kayıtlarını yaparak rahat bir nefes alan öğrenciler ise, “Kayıtlarımızı gerçekleştirdik. Bundan sonra okumaya devam edeceğiz. Kayıt öncesi bir heyecan vardı ama kayıt olunca rahatladık, heyecan da kalmadı. Ama üniversite öğrencisi olmak hem heyecan hem de gurur verici bir durum” diye konuştu.
Ailesi ile kaydını yaptırmaya gelen ve oldukça heyecanlı olduğu görülen bir öğrenci, “Kampüsüme ilk kez geliyorum. Bu benim için heyecan verici. Hukuk fakültesini kazandım. Kaydımı yaptırmaya geldim. İyi bir avukat olarak ülkeme faydalı bir birey olmak istiyorum” dedi.
(İHA)
Editör: TE Bilişim