Vali Güngör Azim Tuna, Havacılar İlkokulunu ve Atatürk Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret etti.

İlk olarak Havacılar İlkokulunu ziyaret eden Vali Tuna, sınıfları gezerek Okul Müdürü Hikmet Tütüncü’den bilgi aldı. Öğrencilere çeşitli sorular soran Vali Tuna, aldığı doğru cevaplar karşısında öğrencileri tebrik etti.  4-A sınıfı öğrencisi Nazlıcan Şahin’in Mevlana Celaleddin Rumi'e ait “Etme” adlı şiiri okumasıyla duygulanan Vali Tuna, ”Çocuklar! Kelime haznenizin geniş olabilmesi için bol bol kitap okumalısınız” dedi.

Öğrencilerin ileride iyi bir iş sahibi olabilmeleri için derslerine çok çalışmaları gerektiği söyleyen Vali Tuna, Çanakkale Zaferinin 100. yılı nedeniyle Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini okullarda çocuklara ezberletilmesini istedi.

Ziyaretin sonunda, Vali Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü ve İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, öğrencilere kitap dağıttı.

Havacılar İlkokulu ziyaretinin ardından Vali Tuna ve İl Milli Eğitim Müdürü Özen, Atatürk Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret etti.

Okul Müdürü Ebru Dedeoğlu’ndan yapılan çalışmalar hakkında kısa bir bilgi alan Vali Tuna, daha sonra okulun çok amaçlı salonunda öğrencilerle bir araya geldi. Burada, okulun müzik bölümü öğrencileri Vali Tuna’ya çeşitli enstrümanlarla bir dinleti sundu. Ardından okulun çok sesli korosu kısa bir konser verdi.

Programın sonunda öğrencilere teşekkür eden Vali Tuna, “Sizler geleceğimizin teminatsızın! Çok çalışarak ülkemizi daima ileriye götürmelisiniz” dedi. Bu yıl Çanakkale Zaferinin 100. yılı olduğunu hatırlatan Vali Tuna, öğrencilerden mutlaka Çanakkale’yi görmelerini istedi.

Öğrencilerin gelecekteki hedeflerine ulaşabilmesi için büyük gayret göstermeleri gerektiğini savunan Vali Tuna, “İleride ne olmak istiyorsanız onun için çok çalışın. Yaptığınız işte en iyisi olun. En güzel resmi siz yapın ve en güzel enstrümanı çalan kişi siz olun. İlerisi için mutlaka bir hedefiniz olsun” diye konuştu.

“Çanakkale ruhunu unutmamalıyız ve unutturmamalıyız” diyen Vali Tuna, günün anısına öğrencilere, 2013 TDKB Ajansı tarafından yayımlanan “Türk Şiirinde Çanakkale” adlı kitabı hediye etti.

 

Editör: TE Bilişim