Önder Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Mustafa Köksal, dil öğrenmede yabancı öğretmenlerle yapılan konuşma pratiklerinin etkili olduğunu belirterek, özellikle çocuklarda bu yöntemle başarılı sonuçlar elde ettiklerini kaydetti.
Önder Dil Okullarında yabancı öğretmenler tarafından verilen derslere büyük önem verdiklerinin altını çizen Köksal, “2 Amerikalı, 2 Kanadalı, 2 İngiliz öğretmenimiz var. Yabancı öğretmenlerimiz her sınıfta derse giriyor. Yabancı öğretmensiz dil eğitimi olmamalı diye düşünüyorum. Türk öğretmen ne kadar sınıfta İngilizce konuşmaya çalışsa da mutlaka çocukla iletişimde zorlandığında Türkçeye kayar. Ama yabancı öğretmenin böyle şansı yok. Bilse bile yabancı öğretmenlerimizin Türkçe konuşmaları yasak” dedi.
AMERİKALI ÖĞRETMEN İLE KONUŞMA KULÜBÜ
Konuşma pratiklerinin artması için kulüp çalışmalarının gerekliliğine vurgu yapan Köksal, “Normal derslerin dışında ilk defa bu sene çocuk gruplarında Amerikalı öğretmen ile konuşma kulübü yaptırıyorum. Konuşma kulübünü yetişkinlerde yapıyorduk, artık çocuklar için de başladık. Bu sene yeni bir uygulama olarak öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Yabancı öğretmen zaten çocuklarla derse giriyor. Onun dışında 1 saat farklı bir yabancı öğretmen ile konuşma kulübü aktivitesine başladık” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim