Tepebaşı Belediyesi, Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ve İŞ Kur Ortaklığı ile gerçekleşen “Engellilere Mesleki Eğitim Projesi” kapsamında, Aşçı-Çırak Sertifikalarını alan engelliler yeni başarılar elde ediyor.
Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafe personeli Hatice Yavuz ve Egemen Ergün Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelliler İletişim Merkezi eğitmenlerinden Fatma Kırkses ile yürüttükleri çalışma sonucunda devlet memuru olarak kamuda çalışmaya hak kazandı.
Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelliler İletişim Merkezi eğitmenlerinden Şengül Dolmuş, Hatice Yavuz ve Egemen Ergün’ün girdikleri Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucunda devlet memuru olarak atandıklarını belirtti. Şengül Dolmuş, Hatice Yavuz’un Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, Egemen Ergün’ün de Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevlerine başlayacaklarını sözlerine ekledi. Uzun süreli bir çalışma uyguladıklarını belirten Şengül Dolmuş “Akademik derslerle birlikte genel kültür ve genel yetenek dersleri de alan engelli arkadaşlarımız daha sonra test çözerek sınava hazırlık tamamlayarak bu başarıyı elde etti. Çocuklarımızı ve Fatma hocamızı tebrik ediyorum. Bizlere bu imkanı veren Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a çok teşekkür ediyorum”
Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Hatice Yavuz çok heyecanlı olduğunu belirterek hocalarının desteği ve yardımı ile bu başarıyı elde ettiğini söyledi.
Editör: TE Bilişim