Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen “Yarışmalı Eczacılık Mezuniyet Projeleri Sempozyumu” gerçekleşti. Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Prof. Dr. İhsan Sarıkardaşoğlu Toplantı Salonu’nda düzenlenen sempozyuma Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Öztürk, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Özkay ve çeşitli üniversitelerin Eczacılık Fakültesi öğretim elemanları ile mezuniyet projelerini sunmak üzere öğrenciler katıldı.

“Sempozyumda öğrencileri teşvik ve ödüllendirme amaçlandı”

Prof. Dr. Yusuf Öztürk yaptığı açılış konuşmasında Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin 5.sınıf programında yer alan Mezuniyet Projesi I ve Mezuniyet Projesi II dersleriyle öğrencilerin; bilimsel kaynağa ulaşma, veri toplama, veri yorumlama, raporlama ve bilimsel platformlarda sunma becerilerini kazanmalarının hedeflendiğini ifade etti. “Yarışmalı Eczacılık Mezuniyet Projeleri Sempozyumu”nun da mezuniyet projelerinde motivasyonu artırmak, öğrencilerin bilimsel toplantılara katılımını sağlamak ve akademisyenliğe teşvik etmek amacıyla düzenlendiğini aktaran Prof. Dr. Öztürk sözlerini şu şekilde sürdürdü:” Bu sempozyum ile ülkemizin her yanından mezuniyet aşamasına gelen eczacılık fakültesi öğrencileri bir arada bulunarak hem mezuniyet sevincini paylaşacaklar hem de çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunabilecekler. Bunun yanında sözlü ve poster sunumları toplantıya katılan Eczacılık Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek ve kendi kategorilerinde ilk üçe giren çalışmalar ödüllendirilecek.”

Açılış konuşmasının ardından başlayan sempozyumda Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi İlknur Loğoğlu, Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Merve Bülbül, Bezmialem Üniversitesi öğrencisi Mustafa Gökçe, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Gülşen Aybar, Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Özge Özbahar, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Asuman Taş, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Esragül Horuz, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Nevin Meltem Avcı, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Tolgacan Aydemir ve Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri Sühan Vural ile Ezgi Doğruel mezuniyet projesi sunumlarını yaptılar.

“Yarışmalı Eczacılık Mezuniyet Projeleri Sempozyumu” sözlü ve poster sunumlarının ardından yapılan jüri değerlendirmesiyle Sözlü Sunum Birincilik Ödülünü Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri Sühan Vural ile Ezgi Doğruel, Sözlü Sunum İkincilik Ödülünü Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Tolgacan Aydemir, Sözlü Sunum Üçüncülük Ödülünü Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi İlknur Loğoğlu, Poster Sunum Birincilik Ödülünü Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Saniye Nur Batağan, Poster Sunum İkincilk Ödülünü Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Deniz Dursun, Poster Sunum Üçüncülük Ödülünü ise Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Elif Şeyma Arslan kazandı.

Editör: TE Bilişim