Anadolu Üniversitesi, üstün organizasyon yeteneklerinin yanı sıra sahip olduğu teknik altyapı, kalite düzeyi yüksek ve üretken insan kaynağı sayesinde Türk Yükseköğretim Sistemine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda ise son olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başlatılan ve bu yıl ilk defa uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavının (YÖKDİL), organizasyon ve uygulama ayağını üstleneceği protokole Anadolu Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan imza attı. YÖK binasında gerçekleştirilen imza törenine, Rektör Gündoğan’ın yanı sıra; YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Prof. Dr. Rahmi Er ile sınav organizasyonunun yürütücü ortaklarından Ankara Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş katıldı.

Anadolu Üniversitesi’nden yeni bir ilk

YÖK tarafından bu yıl ilk kez 30 ilde tek oturum şeklinde 5 Mart tarihinde gerçekleştirilecek YÖKDİL sınavının organizasyonu ve uygulanması ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek. Yıl boyu pek çok sınav organizasyonuna imza atan Anadolu Üniversitesi, bu sayede bir ilki daha gerçekleştirilerek Türk Yükseköğretim Sistemine sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübeleriyle katkıda bulunmuş olacak. Organizasyonun bir diğer paydaşı olan Ankara Üniversitesi ise sınav sorularının hazırlanması sürecinde katkıda bulunacak.

YDS’nin alternatifi YÖKDİL

Mevcut YDS sınavına alternatif olarak adayların alandaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil yeterliliklerini belirlemeye yönelik olarak YÖK tarafından YÖKDİL süreci başlatıldı. Sürecin başlatılmasında ise Anadolu Üniversitesi, organizasyon ve uygulama noktasındaki desteği sayesinde önemli paydaşlar arasında yer alıyor. Bu dönem için sadece İngilizce alanında yapılacak sınav gelecek dönemlerde ise Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinin de gerçekleştirilebilecek. Ayrıca sınav bir sonraki dönemde ise yılda iki kez uygulanabilecek. 30 Ocak’ta başlayıp 7 Şubat’a kadar başvuruları sürecek YÖKDİL sınavına başvuracak adaylar, başvuru işlemlerini http://yokdil.yok.gov.tr internet adresinden yapabilecekler.

Sınava kimler başvurulabilir?

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir. Başvuru yapan adaylar doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde ise 65 aldıkları takdirde başarılı sayılacaklar.
Editör: TE Bilişim