Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suzan Duygu Bedir Erişti, merkezi Ankara’da bulunan Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği (GÖRSED) tarafından ‘Yılın Görsel Sanatlar Eğitimcisi’ seçildi.
Türkiye’de ‘Görsel Sanatlar Eğitimi’ alanında geniş kitlelere hitap eden Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği tarafından her yıl akademisyen ve öğretmen kategorilerinde verilen ve alanında uzman bağımsız bir jüri tarafından seçilen “Yılın Görsel Sanat Eğitimcisi” ödülüne, akademisyen kategorisinde bu yıl, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suzan Duygu Bedir Erişti layık görüldü. Söz konusu ödül Türkiye’de, sanat ve tasarım eğitiminin gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkı, görsel sanatlar eğitimcisi yetiştirmede üstün başarı ve hizmetlerde bulunma, akademik nitelik ve üretkenlik gibi ölçütlere dayalı olarak, her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliği ile 24-30 Kasım Öğretmenler haftasında düzenlenen etkinlikler kapsamında veriliyor.

“GÖRSED tarafından böyle önemli bir ödüle layık görülmek gurur verici.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Fatih Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende ödülünü alan Doç. Dr. Erişti, böylesine önemli bir ödüle layık görüldüğü için son derece mutlu olduğunu belirtti. Doç. Dr. Suzan Duygu Bedir Erişti, “Ülkemizde uzun yıllardır görsel sanatlar eğitimi alanında çok nitelikli çalışmalara imza atan GÖRSED tarafından ödüle layık görülmek benim adıma gurur verici. Böylesine değerli bir ödüle sahip olmak aynı zamanda önemli bir sorumluluk. Öte yandan, görsel sanatlar eğitimi alanında gerçekleştirdiğim çalışmaların takdir edilmesi noktasında ise güçlü bir motivasyon kaynağı. Üniversitem başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Doç. Dr. Bedir Erişti, sanat temelli araştırma yöntemleri, görsel araştırma yöntemleri, a/r/tografi, teknoloji destekli sanat eğitimi, çok kültürlü sanat eğitimi, grafik tasarım, etkileşimli öğretim tasarımı, dijital oyunlaştırma ve öyküleme uygulamaları konularında çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Doç.Dr. Suzan Duygu Bedir Erişti’nin çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi, ulusal ve uluslararası kitapları, araştırmaları, projeleri ve sergileri bulunuyor.
(KA-MET-Y)
Editör: TE Bilişim