Eskişehir Kuyumculuk ve Mücevherat Mağaza Müdürü Emre Öztürk, altın piyasalarını değerlendirdi. Öztürk, bu sene altın fiyatlarının hareketli olduğunu söyledi.

Altın piyasalarındaki son durumu değerlendiren Öztürk, “Altın fiyatları bu sene çok hareketli. Hem hızlı yükselmeler hem de hızlı düşüşler gerçekleşiyor. Önümüzdeki günlerde altındaki yükselişin devam edeceğini düşünüyoruz. Bu aylar, piyasalarda alışverişin yoğunlaştığı dönemler olduğu için bir hareketlilik söz konusu. Yurtdışından gelen gurbetçilerin de bu yükselişte etkisi oluyor” dedi.

Döviz piyasalarını da değerlendiren Öztürk, “Dolar ve Euro’da da sürekli bir yükseliş söz konusu. Önümüzdeki aylarda da bu yükselişin sürmesi bekleniyor” dedi.

AĞUSTOS AYINDA PATLAMA YAŞANACAK

Düğün sezonu harekeliliğinin başladığını söyleyen Öztürk, kuyumculuk sektöründe asıl patlamanın ağustos ayında yaşanacağını belirtti. Öztürk, konuyla ilgili şunları söyledi: “Düğün sezonunda işlerde yaşanan hareketlilik bu sene yavaş başladı. Bunda ramazan ayı etkili oldu. Bayramdan sonra bu durgunluk geride kaldı. İşler yavaş yavaş hızlanmaya başladı. Ağustos ayında daha fazla artış göstermesini bekliyoruz. Ağustos ayında bir patlama yaşanabilir.”

Editör: TE Bilişim