Ihlamurkent Mahallesi Muhtarı Birsen Canbaz, Ramazan ayında haftada bir gün sahurda sokaklara çıkıyor, davulunu çalarak mahalle halkını sahura kaldırıyor. 
Ramazan ayının geleneklerinden biri olan Ramazan davulcuğunun yaşatılması için böyle bir farkındalık oluşturmayı amaçlayan Muhtar Canbaz, haftada bir gün davulunu boynuna asarak sahurda mahalle halkını uyandırıyor. Amacının bu kültürü yaşatmak olduğunu belirten Canbaz, “Günümüzde sahur davulcuları unutulmaya başladı. İnsanlar saatlerini kurarak sahura kalkıyorlar. Bazı insanlar davul sesinden rahatsız oluyor. Bu bir gelenek, bunu yaşatmak çok önemli. Bu davulun sesini duymak, Ramazanı yaşamaktır. Gereksiz gibi görünse de bu geleneği yaşatmak açısında çok önemli. Çünkü sonra, ‘Ah o eski Ramazanlar nerede’ diyoruz. Bu bir kültür ve bunun yaşaması, çocuklarımızın, torunlarımızın bunu görmesi lazım. Bunun için de bizim gayret göstermemiz lazım” diye konuştu. 
Haftada bir gün mahallesindeki tüm sokakları davulunu çalarak gezen Muhtar Canbaz, “Davulcular çok yoruluyor, onlara yardımcı olayım, haftada bir gün ben de davul çalayım dedim. Bu işe böylece başladım. Saat 2’de başlıyoruz davul çalmaya. Sokakta yalnız yürüyorum ama sanki yalnız değilmişim, bütün mahalle ile birlikteymişim gibi” dedi.
“Bu meslek ölmesin”
Ramazan davulcuğunun zorluğundan söz eden Canbaz, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Gerçekten çok yorucu bir işmiş. Çok büyük emek olduğunu gördüm. Her sokağı geziyoruz, sürekli davula vuruyoruz. Kol kanat kalmıyor. Artık herkes bu işi yapmıyor zaten. Davulcu bulmak da zorlaştı. Bizim mahallemizin davulcusu bizim için çok değerli. Onların bahşişlerini eksik etmeyin, gönüllerini hoş tutun. Bu meslek ölmesin.”