Türk İŞ, DİSK, KESK, TMMOB ve Eskişehir Bilecik Tabip Odası’nın önderliğinde Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak olan 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü öncesi tertip komitesi ve yeler bildiri dağıtarak halkı kutlamaya katılma çağrısında bulundu.
Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen sendika, oda temsilcileri ve üyeleri hepsi ayrı bir bölgede 1 Mayıs bildirisi dağıttılar. “Haydi 1 Mayıs’a” başlıklı bildiride uşu ifadelere yer verildi.
“Asgari ücretin, sefalet ücreti olmaktan çıkıp insanca yaşayacak bir ücret  olmasını, taşeronluk ve kiralık işçi uygulamasının son bulmasını, grev hakkının engellenmesi uygulamasına son verilmesi, kıdem tazminatının fona devretmek için  başlatılan çalışmaların derhal  durdurulması, işsizliğin düşürülüp herkese iş, aş ve güvenceli gelecek sağlanması, emeklilerin hak ettiği insanca yaşam koşulların sağlanması, kadın cinayetlerinin son bulmasını, gençlerin işsizlik ve geleceksizlik sorunun çözülmesi, OHAL ve KHK’lara son verilmesini, başta eğitim ve sağlık olmak üzere özelleştirme politikalarında vazgeçilmesini, laik, demokratik ve hukuk normlarını içeren bir anayasanın hazırlanmasını talep etmekteyiz.
İşçiler, Emekçiler, kadınlar ve gençler sömürüye baskıya Hayır demek, ekonomik demokratik haklarımız birlikte haykırmak için 1 Mayıs’a çağırıyoruz.”
Editör: TE Bilişim