Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, 1 Mayıs kutlamaları ve talepler ile ilgili açıklamalarda bulunarak işçi sınıfının uluslar arası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’a yaklaşıldığını anımsattı.

Öge, her gün kazanılmış hakların elimizden alındığı dönemde Türk İş temsilciliğinin ‘komite başkanı hem bu sene hem de diğer senelerde Türk İş olacak’ dayatması ve içeriği boşaltılmış bir 1 Mayıs anlayışına tepki göstererek 1 Mayıs’ı bölen anlayışı kınadıklarını söyledi.

İzmir, Bursa gibi iller başta olmak üzere bir çok şehirde 1 Mayıs kutlamalarının sermayenin saldırılarına karşı TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak ortak olarak yapılacağını buradan onlara hatırlatan Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, “Bu sene 1 Mayıs’ta işçilerin ve emekçilerin birlik ve dayanışmalarını göstermesi çok önemlidir. Çünkü işçilerin ve emekçilerin talepleri ortaktır. Aynı sömürü çarkında kapitalistler tarafından kölece çalıştırılmaktadırlar. Kapitalistler o sendika veya bu sendika, Alevi-Sünni, Türk-Kürt-Çerkez-Tatar vb. ayrımı yapmaksızın bizlerin posasını çıkarmaktadır. Kapitalistlerin bu saldırıları ancak işçi ve emekçilerin ortak ve örgütlü mücadelesi ile püskürtülebilir” dedi.

Ülkenin sorunlarını ve gündemi anlatan Öge, “Ezilen, sömürüle bütün işçi, emekçi ve emeklileri, kadınları ve gençleri bu taleplerimizi haykırmak, birlik ve dayanışmamızı güçlendirmek, ‘İnsanca yaşamak ve insanca çalışmak’ için 1 Mayıs Cuma günü saat 14.30’da Eskişehir Sıhhiye Meydanı’nda kutlayacağımız ‘1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma’ günü etkinliğine katılmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim