Muttalıp’tan sonra Odunpazarı için de korsan matbu itiraz dilekçeleri dağıtılıyor
Konuyla ilgili Büyükşehir ile Odunpazarı Belediyelerinden ortak açıklama yapıldı. Yazılı açıklama şöyle; Eskişehir’in Anayasası olarak nitelendirilen ve Büyükşehir Meclisi’nden oy birliğiyle geçen 1/25.000’lik Nazım İmar Planı ile ilgili olarak, 2009 yılında 1/25 binlik planın iptali için oynanan oyun tekrar sahneye kondu. Matbu itiraz dilekçesini hazırlayıp dağıtanlar, şimdi de Odunpazarı Küçük Sanayi Bölgesi için matbu itiraz dilekçesi dağıtıyorlar.
       2009 yılında matbu dilekçeler bastırıp dağıtarak ve mülk sahibi olmayanlara da imzalatılarak, ‘itiraz et’ kampanyası başlatanlar, meclisten oy birliğiyle geçen yeni planı da uygulatmamak için aynı oyunu oynamaya başladılar. Böylece Odunpazarı’ndaki Küçük Sanayi Sitesi’nin çöküntü alanı olarak kalması sağlanmaya çalışılıyor. Ekteki fotoğrafta yer alan hazırlanıp dağıtılan tek tip itiraz dilekçesi kiracılara bile imzalatılarak, sonuç alınmak isteniyor.
      Matbu dilekçede Küçük Sanayi Sitesi’nin  1920 yıllarda kurulmuş bir dönemin tarihinin, kültürünün sembolü olduğu gibi komik iddialara yer verilerek, mevcut çöküntü alanın aynen korunması isteniyor.
      Art niyetli kişilerce yapılan bu girişime karşı Küçük Sanayi esnafını bu oyuna gelmemeleri konusunda Büyükşehir ve Odunpazarı Belediyeleri olarak uyarırız."
Editör: TE Bilişim