Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Türk Dünyası 2016 Yılı Yıllık Faaliyet Derlendirme Genel Kurul Toplantısına katıldı. Bakan Avcı, “2013 ve 2014 yılları boyunca Eskişehir Türk dünyasının kültür faaliyetlerinin, kültürel, sanatsal faaliyetlerinin merkezi haline geldi” dedi. 
Eskişehir’de bir otelde gerçekleşen genel kurul toplantısına, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve çok sayıda vakıf üyesi katıldı.

“2013 ve 2014 yılları boyunca Eskişehir Türk dünyasının kültür faaliyetlerinin merkezi haline geldi”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Genel kurulumuzun hayırlara vesile olması dileğiyle hepinizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum. Bildiğiniz gibi Eskişehir 2013 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın, Odunpazarı mitinginde açıkladığı üzere, Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi ve 2013 yılı boyunca Eskişehir gerçekten Türk dünyasının dört bir tarafından gelen misafirleri ağırladı. Bu arada gençlerimizi, çocuklarımızı, öğrencilerimizi ata yurtlarına götürdü. Oralardaki kardeşleriyle, arkadaşlarıyla, dostlarıyla buluştu. Böylece 2013 ve 2014 yılları boyunca Eskişehir gerçekten Türk dünyasının kültür faaliyetlerinin, kültürel, sanatsal faaliyetlerinin merkezi haline geldi. Pek çok güzel ilke de imza attık” ifadelerini kullandı.

“Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’ndan tamamlanmak üzere davranılan 15 projeden 10’u tamamlanmıştır”
Bakan Avcı, Eskişehir’in 1 yıl süren Türk dünyası başkentliği döneminde tamamlanmayan bazı çalışmaların bitirilmesi maksadıyla Türk Dünyası Vakfı’nın kurulduğunu ifade ederek, “Ajansın başlattığı ve sonuçlanmamış olan güzel işlerin bitirilmesi maksadıyla, ajansın süresinin yasal olarak bitmesinden itibaren faaliyet göstermek üzere Türk Dünyası Vakfı kuruldu ve Türk Dünyası Vakfı, ajanstan devraldığı işleri tamamlamak için hizmete koyuldu. Bu süreçte de Türk Dünyası Vakfı’nın mütevelli heyeti ve yönetim kurulu gerçekten büyük fedakarlıkla pek çok yarım kalmış işi tamamladı. Bugün itibari ile de Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’ndan tamamlanmak üzere davranılan 15 projeden 10’u tamamlanmıştır. Bu kalan 5 projenin de 3’ü Vakıflar Genel Müdürlüğü sorumluluk alanına giren işler olduğu için, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ve diğer kamu kurumlarıyla birlikte yürütülüyor ve geriye kalan 2’si de Türk Dünyası Vakfımız tarafından tamamlanmak üzere” şeklinde konuştu.

“Anadolu Üniversitemiz pek çok kültürel, sanatsal ve bilimsel faaliyete zemin teşkil edecek”
Kültür ve Turizm Bakanı Avcı ayrıca, Anadolu Üniversitesi’ne protokolle devredilecek yeni Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’ne de değinerek, “Bugün mütevelli heyeti olarak toplantımızda çok güzel kararlara imza attık. Bunlardan bence en anlamlısı olan yeni Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’mizin tamamlanmak üzere olduğu bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşallah 2017 başında, 1 ay içerisinde burası hazır hale gelecek ve yapılacak bir protokolle de bu hizmetler Bilim, Kültür ve Sanat Merkezimizi n bütün imkanları Anadolu Üniversitemize bir protokolle, Anadolu Üniversitemizin emrine, öğrencilerimizin, hocalarımızın hizmetine sunulacak. Böylece Eskişehir’imiz ve Anadolu Üniversitemiz pek çok kültürel, sanatsal ve bilimsel faaliyete zemin teşkil edecek. İnşallah çok güzel bir yapıya, tesise kavuşmuş olacak” diye konuştu.
Daha sonra Türk Dünyası 2016 Yılı Yıllık Faaliyet Değerlendirme Genel Kurul Toplantısı basına kapalı şekilde devam etti.
Editör: TE Bilişim