Eskişehir Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Kunduracı ve Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş M. Özaydemir 15 Temmuz ile ilgili olarak ortak mesaj yayınladı. Kunduracı ve Özaydemir,  15 Temmuz 2016’nın  İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlike olduğu vurgulandı. Yaşanan bu alçakça durum darbenin ötesinde bir işgal girişimi olduğunu ifaden eden Kunduracı ve Özaydemir’in mesajı şöyle:

“Ancak hükümetimizin ve halkımızın demokrasi ve Cumhuriyete sahip çıkma refleksi ile bu hainlik sonuçsuz kalmıştır. 15 Temmuz'un ilk aşamalarında ekonomik açıdan bazı olumsuzluklara da neden olmuştur. Belirsizlik ortamı yatırımlarda özellikle yabancı yatırımcılarda çekinceler yaratmıştır. Ancak girişimin ilk şoklarının atılmasıyla birlikte hükümetimiz tarafından alınan yerinde önlemler, halkın kalkışma karşısındaki birlik beraberliği gerek ekonomik gerekse siyasal açıdan çok az ülkede görülebilecek bir dayanışma ruhuyla tekrar normalleşme ve yükselme süreçlerine hızlıca geçilmiştir. Bu başarıda katkısı olan tüm kesimlere teşekkür ediyoruz.

 Asla unutmayacağımız bu alçak darbe girişiminde 250 vatandaşımız şehit edildi ve 2301 vatandaşımız gazi oldu. Bu mücadelelerde şehit olanları rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Belirtmek isteriz ki 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız, yine belirtmek isteriz ki Türkiye Cumhuriyeti devletini Milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez.”

Editör: TE Bilişim