İHH Eskişehir Yönetim Kurulu Başkanı Musa Karadaş, referandumda evet oyu kullanacaklarını açıklayarak, bunun Türkiye için bir fırsat olduğunu söyledi.
Referandum ile ilgili açıklama yapan Karadaş, “Hepimizce malum olduğu gibi ülkemizin istikrar ve gücü bölgede kritik rol oynamaktadır. Bu nedenledir ki kısır çekişmeler bir tarafa bırakılarak güçlü bir Türkiye için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Cumhuriyet tarihi boyunca iki başlı bir yönetim modelinden dolayı enerjimizin bir kısmını kısır çekişmelere kurban etmiş bir ülke olduğumuz yadsınamaz bir gerçektir. Tarihimiz bu çekişme örnekleri ile doludur. 16 Nisan referandumundan  evet çıkmasını bu kısır çekişmeleri sonlandırmak için tarihi bir fırsat olarak görmekteyiz. 16 Nisan çift başlı yönetim şeklinin ve vatandaşına güvenmeme üzerine kurulu bir sistemin tasfiyesini sağlayacaktır” dedi.
Eskişehir İHH olarak ‘evet’ oyu kullanacaklarını söyleyen Karadaş, şunları söyledi: “Eskişehir İHH olarak bizler bu iki başlılığı sona erdirecek yapının artık sona ermesi gerektiğini düşünüyor ve referandumda tercihimizi evet’ten yana kullanacağımızı ilan ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin daha güçlü bir Türkiye, tam bağımsız bir Türkiye, özgürlüklerin daha da genişleyeceği bir Türkiye için fırsat olarak görüyoruz. İstikrar için, istikbal için, istiklal için, güçlü bir Türkiye için evet diyoruz.

 
Editör: TE Bilişim