Geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 17 Aralık soruşturması kapsamında, aralarında iş adamı Rıza Sarraf ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ve Zafer Kağan Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan’ın da 53 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcılarından Ekrem Aydıner tarafından yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Kararı veren Aydıner Eskişehir’de yakın bir dönem Başsavcılık görevinde bulunmuştu.

 Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ” 17 Aralık Savcısı Ekrem Aydıner’in kınama cezası aldığı soruşturmanın yeniden incelenmesi kaydıyla 17 Aralık soruşturmasını tek başına yürütmeyi kabul ettiği yönündeki iddialar doğru mu?” diye sordu. Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi: “Ekrem Aydıner hakkındaki HSYK tarafından yürütülen bir soruşturma olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, soruşturma konusu nedir?
Soruşturma, soruşturma sonrası kurula yansıtılan müfettiş raporu ve sonuçları nelerdir?
Kurulda kaç kişi Savcı Ekrem Aydıner’in kınama cezası almasına onay vermiştir?
 
İddia doğru ise, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyo nu ile ilgili soruşturmayı yürütmesi için Savcı Ekrem Aydıner’in getirilmesi etik midir?

Editör: TE Bilişim