Eskişehir Rumeli Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı İbrahim Durgut, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak 19 Mayıs 1919 tarihinin tam bağımsızlık yolunda kurtuluşa atılmış ilk adım  olduğunu ifade etti. 
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün , Samsun’dan Anadolu’ya taşıdığı kararlılığı zaferle sonuçlandırdığını hatırlatan Durgun şunları söyledi:
"Atatürk 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençliğe emanet ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin Samsun’da doğan ışığını bilimle, sanatla, akılla geleceğe taşınmasını hedeflenmiştir.
Büyük Önder’in "Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir.” sözleri ile 1919’da Samsun’da başlayan ve Anadolu’ya yayılan aydınlanma devrimi, vatan sevgisinin ve geleceğin teminatı gençlere verilen kutsal emanet ve sorumluktur.
Bilim, sanat, teknoloji ve kalkınmanın da bugün öncüsü olan gençler bu görevi Atasının yolunda Cumhuriyeti gelişmiş uygarlık seviyesine taşıyacaktır.
Bu vesile ile başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum."
 
Editör: TE Bilişim