Eskişehir Eğitim İş Şube Başkanı Mücahit Bayraktar, 19 Mayıs’ın bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının yıldönümü olduğunu söyledi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle basın açıklaması yapan Bayraktar, bayramların bayram gibi kutlanması gerektiğini ancak kutlamaların iktidarın kutlamaları yasakladığını öne sürdü.
AKP iktidarının ‘hoşuna’ gidecek herhangi bir kutlamada ya da etkinlikte güvenlik sorununun meydana gelmediğini ancak 19 Mayıs kutlamaları karşısına güvenlik sorununun ortaya çıktığını belirten Eğitim İş Şube Başkanı Mücahit Bayraktar, “Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının, emperyalistlerin oyuncağı, işgaliyesi haline gelmiş ve çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan; bağımsız, çağdaş bir ülke yaratmasını hâlâ hazmedemeyenlerin olduğu açıktır.
Başkanlık sistemi adı altında karşımıza çıkarılan tek adam rejimi, Cumhuriyet’i ve kazanımlarını açık biçimde hedef almaktadır. Atatürk’ün bugünü ithaf ettiği, geleceğimiz olan gençlerimiz de bu saldırılardan maalesef ki payını almaktadır” dedi.
Sınava endeksli gerici eğitim programları ile ulusal belleği yok edilmiş, sorgulamayan, düşünmeyen, itaat eden bir gençlik yetiştirilmeye çalışıldığını belirten Bayraktar, “Eğitimin ticarileştirilmesi ve giderek daha fazla oranda paralı hale getirilmesi de milyonlarca gencimizin eğitim sisteminin dışına itilmesine neden olmuştur. Eğitim hakkından yararlanamayan yüz binlerce gencimiz, çalışma yaşamında da güvencesizlik ve ağır emek sömürüsü ile karşı karşıya bırakılmıştır.
Üniversitelerin özerk yapıları baskı altına alınmaya çalışılmakta, iktidara yakın yandaş kadrolar, kararlı adımlarla gelen gençliğin önüne set çekmektedir. Gençliğin ve ülkenin geleceği karartılmaya çalışılmaktadır.
Ama umut da var. Çünkü bu göz gözü görmez siste bile gideceğimiz yolu ezbere biliyoruz; Mustafa Kemal Atatürk’ün ve yol arkadaşlarının yolu.
Unutmayalım; Atatürk, geleceğimizi gençlerimize; gençliği ise biz öğretmenlere emanet etmiştir. Aydınlık bir Türkiye’yi tekrar örmek, kuşkusuz bu mirasa sımsıkı sarılmaktan geçmektedir” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim