Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi 2. Başkanı Cihan Taşar, 23 Nisan Çarşamba günü saat 15.00’de Atatürk Caddesi Adalar girişinde başlayacak olan “Milli Egemenlik Yürüyüşü’nde Eskişehirlilerle buluşacaklarını söyledi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. Yılını kutladıklarını belirten Taşar, ulusal egemenliğimizin, demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 94. Yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladıklarını dile getirdi.

23 Nisan 1920’de açılan TBMM’nin Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adım olduğunu dile getiren ADD 2. Başkanı Cihan Taşar, “Bugün geldiğimiz noktada Ulus Egemenliğinin ve Cumhuriyetinde tehdit altında olduğunu görüyoruz. Demokrasiyi sadece sandık olarak gören siyasal iktidar, Milli irade bahanesiyle bir taraftan Cumhuriyet kazanımlarını yok ederken, bir taraftan da demokratik yönetimi, anayasal hukuk devletini ortadan kaldırmaktadır” dedi.

Taşar, Atatürkçüler olarak ülkenin tam bağımsızlığı, üniter devleti, ulus devleti çağdaş demokratik laik, sosyal, hukuk devletini koruyacaklarını, ‘ulus egemenliği’nin asla yok edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim