Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kadir Bıyık, yaptığı açıklama ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
Bıyık, “Kurtuluş mücadelemizin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış günü olan 23 Nisan tarihi Türk milletinin gurur günüdür. Aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu kutlu günü geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan etmiştir. TBMM Kurtuluş Savaşı'nı yöneten, Türkiye'nin demokrasiye geçişini gerçekleştiren, demokratik parlamenter sistemi yıllar içinde gerçekleştirmiş bir milleti yokluk ve yoksulluktan alıp muasır medeniyet seviyesine çıkarmanın mücadelesini vermiş bir meclistir” dedi.
Bıyık açıklamasını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz gecesi millettin iradesini temsil eden meclise yönelik darbe girişiminde bulunulmuş, Milletimizin bütün dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında durarak bu girişimi engellemiştir. Bombaların ve kurşunların atıldığı meclisimiz Gazi unvanını almayı hak etmiştir. Bu bayram günü, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenlik kaynağının ilan edildiği tarihî bir gün iken, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bir kutlu şenliktir. 97 yıl önce bu kutsal vatanı ve Gazi Meclis’i emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, başta onurlu geleceğimiz olan çocuklarımız olmak üzere, bayramın aziz milletimize ve çocuklarımıza kutlu olmasını diliyorum.”

 
Editör: TE Bilişim