AYDIN SARIOĞLU - KADİR ÇETİN
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen etkinliklere Türk Dünyası ülkelerinden gelen öğrenciler de katıldı.
Vilayet meydanında düzenlenen etkiliğe Türk Dünyası ülkelerinden gelen öğrencilerin yanı sıra Eskişehir’de bulunan ilk ve ortaokul öğrencileri katıldı. Program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Nemci Özen bir konuşma yaptı.
Çocuklara bayram hediye eden ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Özen, "Bugünü milletçe büyük bir coşkuyla kutlamalıyız" dedi.
"23 Nisan demek Ulusal Egemenlik demektir" diye sözlerine devam eden Özen şunları söyledi:
“Tarih sahnesinde millet olarak esareti, himayeyi ve mandacılığı kabul etmeyen tek millet biziz. Bu inancı sürekli olarak ayakta tutacak olan, bugünün küçükleri, yarının büyükleri olan siz sevgili çocuklarımıza inancımız sonsuzdur. 23 Nisan demek Çocuk Bayramı demektir. 23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram şenliğine son yıllarda çok sayıda yabancı ulusların çocukları da katılmaya başlamıştır. Bizler bu günde, bu haftada çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Günümüzün büyükleri, sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır.”
Konuşmanın ardından aylardır gösteri için hazırlanan öğrenciler birbirinden güzel oyunları gelen misafirlere sergiledi.
Etkinliğe Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ve çok sayıda öğrenci, öğretmen ve vatandaş katıldı.
Editör: TE Bilişim