Demokrat Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Şükrü Ketenci 27 Mayıs darbesinin yıldönümü ile ilgili açıklama yaptı.

 “27 Mayıs 1960 tarihinde yapılan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşmiş ilk askeri darbedir” diyen Ketenci, “27 Mayıs 1960 da yapılan ihtilal milletin iktidarına cumhuriyete ve demokrasiye vurulmuş bir darbedir. 1950 yılından başlayarak  Demokrat parti iktidarı sayesinde hızla kalkınan ve gelişen Avrupa ülkeleri  , emperyalist Amerika ve CIA  tarafından desteklenen bu darbeyle Türkiye’nin önüne set çekilmiştir. Demokrat parti hükümetinin Türkiye’nin gelişimine destek aramak amacıyla tam da Rusya’ya yakınlaşması ve ziyaretlerinin akabinde bu ihtilal gerçekleştirilmiştir” dedi.

Ketenci açıklamasını şöyle sürdürdü: Türk milletinin bağrından çıkarak memleketine hizmet eden demokrat iktidar bugün hala Türk milletinin kalbinde yaşamaktadır. Demokrat Parti olarak 27 Mayısı asla unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Demokrat iktidarın günümüzde tek sahibi Demokrat Partidir. Hiç kimse ve kuruluş Demokrat Parti mirasına sahip çıkamaz.” 

Ketenci Ramazan ayını da tebrik ederek, “Mübarek Ramazan ayının Tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim